Sverige representeras med ett juniorlag i Supermoto of Nations, VM i Supermoto, som avgörs i Pleven, Bulgarien den 5-6 oktober. Totalt 20 lag från 16 länder tävlar om världsmästartiteln.

Med sig har laget två välkända supermotoprofiler som tränare, Ola Andersson och Ola Eifrém, bägge med gedigen erfarenhet av sporten och Supermoto of Nations.

- Sverige står väl positionerat för att ta hem en pallplats med ett starkt juniorlag som under den svenska säsongen presterat i klass med många seniorer, säger Rickard Eriksen, ansvarig för region Mälardalen i Supermotosektionen Svemo. Vi har gjort allt vi kan för att ge dem de bästa förutsättningarna och våra mest erfarna tränare kommer följa dem hela vägen till startplattan. Målsättningen är helt klart att vi tar med oss en medalj för Sverige, avslutar Rickard.

Eventet går av stapeln på Dolna Mitropolia Complex i Pleven, Bulgarien, en bana som är känd för att vara helt anpassad för motorsporten supermoto. Banan är unik i sitt slag och innehåller specialanpassade sektioner, så som velodromer och platåhopp, helt i asfalt.

Sveriges juniorlag:

Hampus Gustafson, 16 år

Hampus har varit i tät strid i år mot våra svenska elitseniorer och är redan inne på sin fjärde tävlingssäsong. Han avslutade just Svenska Mästerskapen 2013 med en femteplacering i totalen. Förra året placerade han sig på en tionde plats i sammandraget.

Max Ericsson, 19 år

Ifjol placerade Max sig på en 3:e plats totalt i SM. Missade tyvärr två tävlingar i SM 2013 men har ändå en elfteplacering i totalen med en andraplacering i SM-deltävlingen i Linköping. Max är lagets starkaste asfaltsåkare och har en distinkt körstil som utstrålar glädje och beslutsamhet. Utsedd till Årets Rookie 2010.

Kevin Fagré, 18 år

Tävlar idag på EM-nivå med lyckade resultat. Han placerade sig på en tionde och en 11:e plats i sina senaste EM-tävlingar, seniorklassen. Ifjol placerade sig Kevin på en 27:e plats i Superbiker Mettet, Världens största supermoto event. Kevins internationella prägel kommer vara laget ovärderligt i förberedelserna inför loppen.