Idag bär det av till en av de mest efterlängtade provkörningarna i år. På min personliga önskelista står ett antal motorcyklar som jag inte kört ännu, men gärna vill göra. En av dessa är KTM 1290 Super Duke R, som verkar vara något utöver det vanliga. Klockan 05.55 lyfter SAS-planet och om allt går som planerat så landar det i södra Spanien några timmar senare, där ett antal KTM 1290 Super Duke R står och väntar på mig...

Under mina närmare 20 år som motorcykeljournalist och testförare har det hunnit bli många hundra provkörningar av olika motorcykelmodeller. Men varje år fylls önskelistan på med nya motorcyklar som man gärna skulle vilja provköra, men där det av olika anledningar ännu i getts tillfälle ännu. Efter att jag såg KTM 1290 Super Duke R för första gången så har jag längtat efter att få uppleva den i verkligheten. Nu är den stunden kommen, och efter att ha kört dess föregångare, 990 Super Duke, under några säsonger så är mina förväntningar skyhöga.

Vädret ser ut att vara med oss, med en hel del sol utlovat och temperaturer på runt 25 plusgrader. Det ser helt enkelt ut att bli en helt okej helg, där fredagsmyset hemma med familjen ersätts av några dagar med sol och motorcykelkörning i södra Spanien.

Under de närmaste dagarna kommer jag ges tillfälle att titta, klämma, känna och provköra den nya nakenmodellen på såväl bana som landsväg. Redan imorgon (lördag) kommer jag dela med mig av mina första intryck från körningen på superläckra Ascari-banan, och efter helgen kommer du kunna läsa det kompletta reportaget med bilder och filmer här på Fastbikes.se.

Det ser ut att bli en fartfylld helg med ett och annat bus...