Niofaldige världsmästaren Valentino Rossi har förlängt sitt kontrakt med Yamaha för ytterligare två år. Valentino kommer att fortsätta att tävla med Movistar Yamaha MotoGP under 2015 och 2016 års MotoGP-säsonger.

Tillkännagivandet kommer halvvägs genom en utmärkt säsong för MotoGP-veteranen. Rossi ligger för närvarande på andra plats i mästerskapet efter att ha tagit fyra andra platser och totalt fem pallplatser under åtta race hittills i år.

Valentino Rossi kommenterar:

"Jag är mycket glad över att kunna meddela att jag har tecknat ett nytt kontrakt med Yamaha och att vi kommer att fortsätta tillsammans i MotoGP under de kommande två åren. Jag är mycket stolt över detta tillkännagivande. Det är väldigt viktigt för mig eftersom jag verkligen tycker om att arbeta med mina medarbetare och alla killarna från teamet, både de japanska och europeiska kollegorna som funnits vid min sida under i stort sett hela min karriär. Det är härligt eftersom det var mitt mål; Jag ville fortsätta, jag känner mig stark och jag är motiverad att fortsätta ge mitt yttersta. Jag är mycket glad att jag kan fortsätta köra min YZR-M1, som har varit min kärlek för så många år och kommer fortfarande att vara min kärlek i år och de två följande säsongerna. Ett stort Tack till alla, jag ska jag försöka köra till max för att köra i mål längst fram och göra bra race."