Finske Husqvarnaföraren Niklas Ajo har genomgått en lyckad operation av sin högra fotled efter en krasch i lördags i samband med helgens Moto3-race på holländska Assen.

Den unge finländaren opererades under tisdagen på Sjukhuset Universitario Dexeus Quiron i Barcelona, Spanien, rapporterar Avant Tecno Husqvarna Ajo teamet. Niklas hade drabbats av en fraktur på sitt högra vadben. Han hade även draddig på sig en fraktur på fotknölen.

Till följd av en massiv Highsider kastades AJo av från Husqvarna GP-cykel på det sjunde varvet under lördagens race, då han fajtades för en potentiell pallplats. Han hade haft en mycket lyckad helg på Assen och inledde racet för första gången från den främre startraden.

Dr Eugenio Jimeno, genomförde en operation och förankrade ett stabiliserande metallstag hos Niklas högra vadben. Han utförde också en operation av Niklas fotknöl.

Ajo var på gott humör efter operationen, och kommenterade: "Kraschen i lördags var mycket kraftig - möjligen den häftigaste under min karriär. Jag hade till och med tid att tänka när jag flög genom luften! Tur att jag kunde genomgå operationen snabbt och, från och med idag, kommer jag att börja min rehabilitering. Jag kommer att göra allt för att komma tillbaka på min Husqvarna så snart som möjligt. Jag vill tacka det medicinska teamet, Dr Jimeno och Dr Mir, och alla som har sänt sitt stöd. "

Niklas återvänder hem till Finland för att påbörja sin rehabilitering. Teamet har meddelat att ett beslut kommer att fattas först nästa vecka vad gäller hans deltagande i nästa omgång, Moto3GP i Tyskland på Sachsenring under helgen den 13 juli.