Drygt en månad har gått sedan Christoffer Bergman blev första svensk på över 10 år att hamna på pallen i internationell racing. Sedan dess har Bergman varit hemma i Sverige och samlat kraft inför fortsättningen av FIM-Cupen. Bergman ligger just nu 6:a i totalställningen men Bergman har fått vittring på toppen och är bara 2 poäng bakom Loris Baz som befinner sig på 5:e plats.

I helgen beger sig racing-cirkusen till Misano, San Marino, för årets 4:e deltävling av FIM-Cupen. Racet sänds på Eurosport 2 på söndag klockan 10.30. Här berättar Christoffer mer om sina tankar inför racet...

Bergmans tankar inför racet:

"Inför ett race som i Misano där det nästan alltid är väldigt varmt gäller det att vara förberedd på bästa sätt. Det är inga mirakelkurer men det gäller att vara extra noga med intag av proteiner och kolhydrater för att ha tillräckligt med energi. Jag dricker även extra mycket vatten dagarna innan, gärna med salt i för att binda upp vätskan bättre.

Förra veckan hade vi en testdag på Misano eftersom banan är ny för mig. Tyvärr gjorde ett elfel att vi inte fick så mycket tid på banan som vi önskade. Väl ute på banan fortsatte strulet när motorn skar efter 3 varv. Teamet gjorde dock ett bra jobb med att byta till en annan motor och jag kunde få några varv. Det kommer nog ta några pass innan vi kan komma ner på några vettiga tider.

Målet är helt klart att vara inom topp 10 och jag kommer självklart göra vad jag kan för att uppnå det."