Christoffer Bergman slutade 11:a i den fjärde deltävlingen av FIM-Cupen 2012. Bergman låg 9:a inför sista varvet efter att ha kört upp sig från en 15:e plats men tappade två placeringar på det sista varvet. 11:e platsen gav 5 nya mästerskapspoäng och han behåller därmed sin 6:e plats i totalställningen.

Det blev en tuff helg för Christoffer Bergman på Misano, San Marino. Bergman och hans team hade problem med motorcykeln hela helgen men kunde kvala in på en 15:e plats inför söndagens race. Väl till start var Bergman redo att ta upp kampen om en topp 10-placering och snabbt klättrade han upp till en 10:e plats innan loppet tvingades avbrytas p.g.a. rödflagg. När loppet startade om efter en halvtimmes väntan gick Bergman snabbt upp till en 9:e plats som han höll ända fram till avslutningsvarvet där han passerades av italienaren Massei och tysken Reiterberger.

Bergman kommenterar helgens race:

"Jag gjorde tyvärr en liten miss i slutet av sista varvet och det kostade mig två placeringar. Utifrån förutsättningarna tycker jag ändå att det gick bra idag. Vi har inte hittat riktigt rätt under helgen men cykeln blev hela tiden bättre och vi har förbättrat varvtider ju mer vi kört. Det är riktigt svårt att hitta de sista tiondelarna på den här banan och man märkte att de andra kört på den här banan i flera år. Men vi tar nya tag till Aragon i månadskiftet"