×

Varning

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::files: Sökvägen är inte en mapp. Sökväg: [ROOT]/images/stories/stories/2021/01-JAN/ktm

×

Notis

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Nya KTM 1290 SUPER ADVENTURE S lär vara den sportigaste och mest tekniskt avancerade Adventure-modellen som någonsin rullat av från produktionslinjen i Mattighofen, Österrike. 

Nya KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, med fokus på ännu skarpare hantering, introducerar ett chassi som ytterligare ska förbättra viktfördelningen och körrbarheten. En skarpare kurvtagning lär uppnås som ett resultat av att styrhuvudet flyttats 15 mm bakåt och placeringen av den främre delen av motorn. Dessutom ska den längre svingarmen bidra till en mer stabil känsla under acceleration. Bakramen har utformats för att ge lägre sitthöjd utan att offra hållbarhet eller praktiska egenskaper. 

 

Framför föraren finns en ny 23-liters bränsletank med ”Keyless” tanklock och en mer slimmad form som förstärker motorcykelns smidiga känsla. Varje centimeter av kåporna har analyserats för att förbättra körkänslan. Den nya sadeln (med separat förar- respektive passagerarsadel) uppges ge extra komfort, i synnerhet under längre turer, och är justerbart med 20 mm. Man kan också anpassa styrinfästningen, den helt nya TFT-skärmen och kåpglaset som har utvecklats genom vindtunneltestning och kan justeras med 55 mm. 

 

Nya KTM 1290 SUPER ADVENTURE S kommer med den senaste generationen av elektroniska hjälpmedel med en mindre påträngande påverkan från antispinnsystemet, oavsett om det är i RAIN, STREET, SPORT, OFFROAD och ett uppdaterad (tillval) RALLY-läge. 

 

 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S kommer även med ett innovativt adaptivt farthållningssystem som standard för 2021. Det radarbaserade systemet utvecklas i samarbete med Bosch och justerar automatiskt det säkra avståndet till framförvarande fordon, justerbart i fem steg, som kan ställas in med de nyutformade styrreglagen. 

 

På plats sitter även helt nya 7 ”TFT-skärmen som är ansluten till en ny anslutningsenhet för sömlös ihopkoppling med smarta mobiltelefoner. Instrumenteringen sitter monterat ovanför en nydesignat lagringsutrymme med ett USB-laddningsuttag. För att kommunicera med den nya instrumenteringen kommer KTM 1290 SUPER ADVENTURE S med helt nya omkopplare på båda sidor av styret, som ska erbjuda en ny och mer sömlös användarupplevelse. En ny uppsättning snabbval och favoritknappar möjliggör inställningsändringar i farten och medan föraren håller fokus på vägen framöver.

 

Hjärtat i KTM 1290 SUPER ADVENTURE S är den reviderade och Euro5-kompatibla V-twinnen. Den maffiga motorn uppges erbjuda 160 hk och 138 Nm på topp, och kommer nu i lättare form (-1,6 kg) tack vare tunnare motorblock och en ny oljekrets. Motorn andas genom ett uppgraderat avgassystem och växlar med en reviderad PANKL-växelmekanism som uppges ge stora förbättringar (Quickshifter+ finns som tillval). 

 

Nya kolvar uppges ytterligare höja tillförlitligheten samtidigt som hela enheten lär ha fått bättre kylning tack vare ett nytt vatten-/oljesystem. De två nya kylarna arbetar tillsammans med de nydesignade kåporna för att kanalisera bort varm luft från förarens ben. KTM uppger 15 000 km serviceintervaller.

 

Dessutom har den lutningsvinkelberoende styrningen för antispinnsystemet två olika enheter, ett för däcksläpp och ett annat för den så kallade pitch-vinkeln, med egna data och strategier. ABS-och Offroad ABS-systemen är produkter av nya Bosch Motorcycle Stability Control, medan Motor Slip Regulation är tillval. 

 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S kommer med en ny generation WP APEX Semi-aktiv fjädringsteknologi. Systemet har förstärkt dämpning tack vare nya ventiler medan 6D-lutningsvinkelsensorn matar in data direkt in i enheten för att ständigt matcha fjädringen med körningen. 

 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S - MODELLHÖJDPUNKTER 

// Ny ergonomi -> ny bränsletank, lägre sadel och ny plast 

// Omarbetad kaross -> kortare chassi, ny bakram och längre svingarm 

// Optimerad viktfördelning -> ökad smidighet och komfort 

// Ny generation elektronik -> innovativ ACC och omarbetad kurv MTC 

// Mer intuitiv 7 ”TFT-instrumentering -> optimal tillgänglighet 

// Nydesignade styromkopplare, förbättrad CCU 

// Omarbetad 1301cm33 LC8-motor -> 160 hk & 138 Nm 

// Nästa generation av semi-aktiv fjädring 

// Nyutvecklad Teknik (valfria tillval) -> Suspension Pro, Rally Pack & Tech Pack

 

Nya KTM 1290 SUPER ADVENTURE S kommer att finnas tillgänglig hos KTM-återförsäljare från och med mars 2021.

{gallery}stories/2021/01-JAN/ktm{/gallery}