Årets internationella motorcykelmässa, EICMA, i italienska Milano närmar sig med stormsteg. Då kommer vi få se ett antal 2014-nyheter presenteras för första gången. Bland annat kommer MV Agusta presentera sin nya Turismo Veloce 800 och den färdiga versionen av Rivale som visades upp för första gången i samband med förra årets EICMA. Redan nu vet vi lite mer...

Om bara några dagar kommer nya Rivale från MV Agusta att lanseras hos återförsäljare runt om i världen. MV Agusta Rivale 800 kostar 122.900 kronor och för den slanten anger MV Agusta att du får en rolig "Fun Bike" som med sin radtrea på 125 hästkrafter och 178 kilogram ska erbjuda en rejäl portion körglädje på såväl asfalt som grus. Standard kommer modellen vara kittad med Scorpion Trail från Pirelli (eller Pirelli Diablo Rosso II). Modellen finns i färgerna rött/silver, gråmetallic eller svartmetallic med röd ram. Som standard har motorn fyra olika "mappar" varav en kan ställas in efter egna önskemål. Dessutom finns tillgång till antispinn med åtta olika lägen, som enkelt väljs via reglage på styret, och den elektroniska växelassistansen EAS som ska bidra till snabb och "sömlös" växling.

I samband med årets ECIMA vet vi att MV Agusta kommer att presentera nya Turismo Veloce 800, som lär bli en sporttourer med i stort sett samma radtrea som hos Rivale 800. Måndagen den 4 november vet vi med säkerhet mer... Fastbikes.se kommer att vara på plats och rapportera från Italien och EICMA.