MV Agusta och Loncin har ingått partnerskap

Den italienska motorcykel-tillverkaren MV Agusta och kinesiska Loncin har ingått ett långsiktigt strategiskt partnerskapsavtal, som ska utgöra basen för utvecklingen av en helt ny familj av 350-500cm3 MV Agusta-motorcyklar. Motorcyklarna kommer, enligt MV Agusta, till fullo vara designade av MV Agusta, men kommer att tillverkas tillsammans med Loncin, som är en stor aktör inom produktion av motorcyklar i Asien.

MV Agusta uppger att även dessa mindre och billigare modeller kommer den nya familjen med 4 modeller att förkroppsligas av det unika MV Agusta-DNA:t, dess karaktärisiska ljud.

Samarbetet markerar ett betydande framsteg mot en viktig pelare i MV Agustas tillväxtplan. Denna strategiska allians kommer att göra det möjligt för MV Agusta att utvidga sin nuvarande produktportfölj med målet att försäljningen globalt.

Dessa mindre och billigare MV Agusta-modeller kommer, enligt MV Agusta, att finnas till salu hos MV Agustas återförsäljare i slutet av 2021.

MV Agusta och Loncin meddelar även att deras partnerskap inte kommer att begränsas till utvecklingen av den nya familjen av 350-500cm3-modeller. Det inkluderar också att MV Agusta kommer att hjälpa Loncin in i premium-segment-marknaden. MV Agusta kommer att utveckla en helt ny produktfamilj för VOGE, Loncins premium-avancerade varumärke.

Familjen av VOGE-produkter kommer att rikta in sig på marknaden för ”medelstora” och ”fullstora” motorcyklar genom att dela teknologi med MV Agusta.