Lyxig MC-pickup från BMW

BMW har presenterat konceptmodellen X7 Pick-up. En unik skapelse utförd av BMW Groups yrkespraktikanter ”traniees” i samarbete med avdelningarna Concept Vehicle Construction and Model Technology vid BMW München, perfekt för motorcykeltransporter.

Fordonet är baserat på BMW X7, den mest lyxiga och senaste medlemmen av BMW X-familjen, i det här fallet med ett handtillverkat lastutrymme med en sofistikerad finpolerad träfinish, en höjdjusterbar luftfjädring i två nivåer och många högklassiga utrustningsdetaljer gör denna BMW X7 Pick-up till en idealisk följeslagare för dina motorcykeläventyr. En BMW F 850 ​​GS - en kraftfull motorcykel från äventyrssegmentet - på flaket toppar förvandlingen. Tillsammans kan de nå till och från de mest avlägsna avkrokarna i världen. Varför man nu skulle vilja åka dit med hojen på flaker, istället för att köra dit på två hjul har vi däremot inte något svar på...

Bakom passagerarhytten som ger fem personer en lyxig atmosfär erbjuder BMW X7 Pick-up ett generöst lastutrymme. Längden på lastutrymmet varierar från 140 cm (stängd) till 200 cm (öppen). Tack vare intelligent användning av CFRP hos takkomponenter, bakdörrar och bakluckan var det möjligt att ytterligare minska vikten med 200 kg jämfört med produktionsmodellen, trots en 10 cm längre kaross. I samspel med den högkvalitativa, handgjorda teakutsmyckningarna och detaljer gjorda av SLS 3D-tryckta delar, blir det tydligt hur mycket innovativ styrka, kompetens och teknisk precision som eleverna redan uppvisar. Kombinationen av honungsfärgad teak-träet och BMW:s Tanzanite Blue metallic - en exklusiv marinblå finish som utvecklar ett extra djup när den utsätts för solljus. 

På bara tio månader förvandlade de tolv praktikanterna från arbets- och fordonsmekanik, fordonsmekatronik och teknisk modellkonstruktion ett koncept till denna helt funktionella, väglagliga bil. 

På lastutrymmet står i det här fallet en BMW F 850 ​​GS, som erbjuder utmärkta köregenskaper både på asfalterade och grusvägar, där själva resan är målet.

BMW X7 Pick-up är en engångsprodukt från BMW Group Vocational Training i München, och serietillverkning är inte planerad.