Liksom förra året kommer Ironbutt Sverige även i år att köra sin specialare "Mälaren Runt-runt-runt" som är ett kombinerat medlemsmöte och långdistansäventyr för motorcyklister som älskar att köra långt och länge.

Målet för Ironbuttupplagan är ett pensionat i Enköping, intill väg 55, för att njuta av utsikten under årets Mälaren Runt, som går av stapeln lördagen den 17 augusti.

Medan åtskilliga anmälda ironbutt-fantaster ger sig iväg dagen innan från olika delar av landet och kompletterar med det antal varv runt Mälaren som behövs för att uppnå full IBA-distans: 1000 miles.

De som exempelvis startar i Luleå har redan avverkat 90 mil ner till Stockholm och behöver bara lägga 2,5 varv runt Mälaren för att uppnå godkänd sträcka.

Andra kommer att starta i Enköping på fredagen klockan 17:00 för att köra 5,5 varv med Arboga och Järva Krog som vändpunkter och på så vis nå grunddistansen Saddle Sore 1000.

Vissa av de mer erfarna IBA-medlemmarna kommer dessutom att göra ett försök på den tuffare distansen Saddle Sore 2000 K - 2000 kilometer inom 24 timmar. Med 30 mil mellan de två hörnpunkterna krävs det 6,66 varv för att nå 2000 kilometer.

I startfältet finns alla möjliga motorcyklister och motorcyklar som har förhoppningen att klara 1000 miles. Du är också välkommen, som deltagare eller bara genom att heja på de som kör. Mer info på www.ironbutt.se