BMW Motorrad och Dainese har meddelat att de samarbetar i en gemensam utveckling av innovativa motorcykel-skyddskläder för BMW Motorrad. Under hösten kommer deras första gemensamma produkt, ett racingställ att presenteras på EICMA.

Med Dainese D-Air ® Protect System som utgångspunkt, kommer parterna att utveckla skyddutrustning för motorcyklister med fullt integrerade uppblåsbara skydd.

Den första produkten som är ett resultat av samarbetet är DoubleR RaceAir One-Piece skinnställ med D-Air racing-skydd, avsett för användning på tävlingsbanorna. Denna "racingkostym" planeras att presenteras i samband med den internationella motorcykelmässan EICMA i Milano i november, efter att BMW Motorrad har slutfört alla nödvändiga tester i München.

Nästa steg blir att utveckla Dainese D-Air Street för BMW Motorrad. Systemet är planerat att lanseras under 2015, efter att man genomfört och avslutat samtliga krocktester. BMW Motorrads kunder kommer då att kunna eftermontera ett innovativt säkerhetssystem till sina motorcyklar. BMW Motorrad och Dainese tittar också på ytterligare sätt att samarbeta i syfte att erbjuda ytterligare skydd för motorcyklister.