Upplevelsepresenter för hojåkare

Upplevelsepresenter är mode nu för tiden. I ett samhälle där teknik utvecklas över en natt och där genomsnittspersonen konsumerar mer och mer kan det vara svårt att hitta bra presenter.

 

Fler väljer att ge bort en gåva fyllt av äventyr. Det kan vara till någon som fyller jämnt, till någon som ska sluta på jobbet eller som överraskning på någons möhippa/svensexa. Vad finns det då för oss som gillar motordrivna tvåhjuliga fordon?

Fastbikes har listat ett urval i denna upplevelsedjungel:


www.liveit.se erbjuder en halvtimmes åktur bakpå en Harley Davidson i Stockholm. Det enda man behöver ha med sig är ett par grövre skor/kängor, hjälm och kläder får man låna. Kostnad 850kr.

Det finns även ett motocrossalternativ i Uddervalla där man under en halvdag får testa sina gränser på en 800 meter lång motocrossbana anpassad för orutinerade förare.
Paket kostar 1590kr och gäller för två personer. Effektiv körtid är på ca. 1,5-2 timmar. På motorparken används miljövänligt eldrivna motorcyklar, tillverkade i Schweiz av Quantya. De kan jämföras med en 125cc bensindriven motorcykel.
Fika ingår och man åker i en mindre grupp på 6-10 personer. Det finns två storlekar på crosscyklarna. Fullstora cyklar för förare över 170 cm långa, och mindre cyklar för förare 150-170 cm.

Slutligen har de ett MC-safari alternativ på Gotland som lämpar sig för personer med lite mer MC-vana och MC-kort såklart. I priset på 8045kr ingår all mat, boende, lån av MC & skyddsutrustning, instruktör/guide, transport till och från båten i Visby. Även ett besök på Gotland ring och lerduveskytte inkluderas. I ca 45 mil under 2.5 dagar åker gruppen runt på det natursköna Gotland.

www.greatdays.se har ett liknande alternativ av motocross i Uddevalla. Man kan välja mellan 40 eller 80 minuter. All utrustning ingår och de skriver även på sin hemsida att elcrosscyklarna går att strypa för den som vill åka försiktigt i början. 40 minuter kostar 495kr och 80 minuter kostar 795kr.

Här finns även ett Safarialternativ på Gotland. Priset är 7995kr och då ingår boende, mat och guide. Motorcyklarna är antingen Honda CRF450 eller XR650. Det går även att åka på egen motorcykel och kontakta de för annan prisuppgift. Även här är MC-kort ett krav och man bör ha viss körvana.

www.upplevelse.com erbjuder en Enduroskola under 2,5 dagar på Gotland. Priset är 5500kr och då ingår boende, mat, drivmedel och vad vi antar MC. Instruktörer varvar sedan teori och praktik i Endurons värld.

Även här finns ett Safarialternativ för 7990kr inklusive helpension, boende, MC, utrustning och guide. Även det på Gotland och under 2,5 dagar.

De erbjuder även ett kombinerat äventyrs och intensivpaket om man vill ta MC-kort. För 22995kr får man 7 nätters logi och helpension, 7 dagars praktisk körutbildning, MC, utrustning, avgifter, mm. Programmet bygger på att du som elev läser in aktuell teorikurs innan körkortskursen börjar. Under hela veckan varvas sedan körning med säkerhetskontroller och fordonsteknik. Förhoppningsvis klarar man sedan uppkörningen i slutet av kursen.

www.upplevelsepresent.se erbjuder även de "elduro" i Uddevalla. Egen elmotocross och utrustning i 45 minuter kostar 530kr. Om man vill dela cykel med någon annan i 45 minuter så kostar det 310kr. Så kallad heldags elduro med lunch kostar 1599kr och då ingår förutom lunch och fika även tre pass på vardera 45 minuter.
Enduroskola på Gotland under 2,5 dagar med egen MC kostar 3500kr. MC går även att hyra på plats. Mat, fika, teori, praktik och transfer till båt/flyg ingår.
Deras safarialternativ är snarlikt på 2,5 dagar där mat, logi, transfer och guide ingår. Priset är 5990kr och detta kallas grundpaketet.
I pluspaketet som kostar 7990kr ingår MC(KTM 530, Honda 450, Yamaha 450, Suzuki 400 eller BMW 450) och utrustning.