Sveriges första miljögodkända motorsportförening

Skellefteå Motorsällskap är unikt i sitt slag. De är första motorsportföreningen i Sverige som blivit miljögodkända av länsstyrelsen och miljödomstolen.

- Det är oerhört mycket arbete som föreningen har lagt ner för att uppnå målsättningen inom miljöområdet. Kraven ökar kontinuerligt men det är en av de viktigaste frågorna som finns inom motorsporten, förklarar Ola Åkerström miljöansvarig inom Skellefteå Motorsällskap.


Under 20 års tid har Skellefteå Motorsällskap arbetat med minimera miljöpåverkan på sina motorsportanläggningar. Och nu har de prisats för sina insatser genom att tilldelas 2013 års miljöpris av SVEMO:s miljökommittè för aktivt och seriöst miljöarbete inom motorcykel och snöskotersporten.


- Att bli tilldelade SVEMO miljöpris 2013 är en stor glädje för Skellefteå Motorsällskap som firade 90 år 2012, berättar Tom Verta, ordförande.


Juryns motivering:
"Skellefteå MS har under flera års tid antagit stora utmaningar på miljöområdet med bravur, där prövningarna gått så långt som till miljödomstolen. Genom en god egenkontroll med ljudmätningar, vattenprover etc. har klubben visat på ett mycket gott miljöarbete som synats i sömmarna i flertalet instanser. Alla prövningar har klarats av och tack vare det kan Skellefteå MS och Skellefteå kommun stoltsera med en anläggning i toppklass gällande miljö".

Miljöpriset på 10 000 kronor kommer att delas ut i samband med SM-finalen i skotercross i Älvsbyn den 23 mars.