2016 års TEAM GREEN i MX och Enduro

Kawasaki har presenterat 2016 års Team Green, årets sponsförare inom Motocross och enduro. Kvar i teamet sedan 2015 finns enduroföraren Linus Fasth. Den nu mer rutinerade Kawasakiföraren Linus Nylen kommer även i år köra för Kawasaki. Teamet fylls även på med Sandra Karlsson, Oliwer Olsson, Hampus Kahrle och Eddie Strid.

Linus Fasth började köra Kawasaki förra året och slutade på sjätte placering i SM1. Inför 2016 kommer Fasth byta upp sig från KX250FE till nya fyrtaktaren KX450FE och byta serie till endurons SM2.

Linus Nylen slutade på en fin 6e plats i motocrossens MX2 SM och har tillsammans med Kawasakis racingkoordinator Joakim Karlsson bestämt sig för att växla upp och köra nya KX450F och MX1 SM samt danska mästerskapen. I MX1 hittar vi även nyförvärvade Mathias Andersson som efter en del skador tidigare år, kommer satsa på en topp 5 placering i SM på sin nya KX450F.

Ny i Kawasaki-teamet är även förra årets SM 5a i MX girls Sandra Karlsson kommer i år köra för Kawasaki och även göra fyrtaktsdebut på KX250F. Även i MX2 kompletterar Kawasaki med två nya, talangfulla crossförare, Oliwer Olsson och Hampus Kahrle. Oliwer är en ung kille med höga ambitioner som för kommande året har som plan att satsa stenhårt på att förbättra sin 15:e plats i SM från 2015. Hampus Kahrle avslutade 2015 års SM säsong på en 10:e plats och hoppas kunna förbättra sina resultat på sin nya Kawasaki KX250F. Hampus satsar även på att köra vissa EM-deltävlingar. Sist med absolut inte minst presenterar Kawasaki Eddie Strid på KX85. Eddie blev 2015 total 6:a i VMX-cupen, och kommer 2016 satsa fullt ut på USM samt någon tävling i Holländska mästerskapet.