På lördag är det dags för årets final i Enduro-SM. Platsen är Bollnäs med start och mål på Eriknäsbo Motorstadion.

Förarna bjuds på ett banvarv som mäter hela 71km fördelat på två loopar med totalt 4 specialprov.

SM/JSM kör 3 varv

VRM/SM Dam kör 2 varv

Bredd kör 1 varv + 2SP.

Från start blir det dryga halvtimmen transport på en blandning av asfalt, grus och stig.  SP1 och SP2 körs på klubbens vanliga enduroområde och är enduroprov, det första med lättkörd fin skogsenduro och en körtid på ca 7min. Det andra ett betydligt svårare prov med flertalet besvärliga stenbackar som kan ställa till det, åktid ca 10min. En transport tillbaka till Eriknäsbo som börjar med skogsåkning men sedan går längs riksvägen. Andra loopen börjar med ca 15min transport till Bollebacken där ett crossprov bestående av gräs,backar och skråkurvor väntar, körtid ca 5min. Transport längs väg tillbaka till Eriksnäsbo där varvets sista prov väntar. Även det ett crossprov förlagt på klubbens crossbana och dess kringområde, körtid ca 4min.

Programbladet kan du läsa i digital form på www.endurosm.se och på plats i Bollnäs kan du även få det i pappersform helt utan kostnad. 

Resultat hittar du som vanligt på www.endurosm.se och speakerljudet sänds även via webradio samt på plats i Bollnäs på FM radio med frekvensen 95,3MHz. 

 Mer information om Enduro-SM finns på www.endurosm.se