Det är nu cirka 4 veckor kvar till start i den 93:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 11-12 november i Enköping med Göta MS som arrangör.

För alla förare pågår nu ett intensivt förberedelsearbete inför tävlingen. Det är mycket som skall ordnas och fixas inför en Novemberkåsa. Motorcykeln skall prepareras för 35 mils körning i lera, vatten och mörker. Förarens personliga utrustning skall iordningsställas, blir det blött eller något sånär torrt underlag i skogarna runt Enköping? Hur många ombyten av kläder och stövlar behöver jag ha med mig? Dubbdäck är tillåtet, blir det fruset eller kommer det att vara mjukt i markerna, vilka däck och dubbar skall jag välja?

Ja det är mycket förarna måste tänka på innan det är dags att besiktiga in sin motorcykel fredagen den 10 november. Efter besiktning ställs motorcyklarna i den slutna Parc Fermé till lördag morgon då Kåsan äntligen drar igång på riktigt.

Anmälningstiden för årets Kåsa går ut den 25 oktober men redan kan vi se att tre av förhandsfavoriterna har anmält sig. Joakim Ljungren Karlskoga MK är ute efter sin nionde (9) seger vilket Albin Elowsson FMCK Skövde med all säkerhet kommer göra allt i sin makt att sätta stopp för. En annan Karlskogaförare som är en favorit att hålla ett extra öga på är Niklas Persson.

Att någon hemmaförare från Göta MS skulle blanda sig i toppstriden är att önska för mycket. Klubbens förare har visserligen fina enduro-meriter men just nu är Göta MS inne i en generationsväxling. Snabbaste föraren i arrangörsklubben är Niklas Gustafsson som dock inte kommer till start trots en 3:e plats i SM3 i år.

  • Nej nej, ingen mer kåsa för mig säger Nisse Gustafsson. Jag har problem med knäna och är inte tränad för en kåsa. Dessutom har jag bytt jobb i år och är nu Brand Manager för WP i Sverige så jag har mycket att stå i, jobbar dagligen med WP:s fjädringssystem för cross och enduro där jag reser mycket i jobbet. Enduro-SM åkte jag bara för det är kul, otränad som jag är.

  • Tyvärr har vi nog ingen förare inom Östra Distriktet som blandar sig i toppstriden i år. Hela distriktet genomgår en generationsväxling och den bästa Östra-föraren, fjolårets Kåsa-2:a Adam Andersson Örbyhus MCK är tyvärr skadad och kommer inte till start.

I fjol gav Adam Joakim Ljungren en tuff fight om segern i Novemberkåsan, så hade Adam kommit till start i år, frisk och kry som i fjol, ja då hade jag nog satt en slant på Adam, avslutar Lars Pärnebjörk, Göta MS.