Snart går anmälningstiden ut för 93:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 11-12 november i Enköping. Startlistan innehöll på tisdag eftermiddag 146 förare men arrangören Göta MS tror att under de sista dagarna kommer ytterligare 20-30 förare att anmäla sig till tävlingen.

- Egentligen har vi ”nästan” ingen begränsning på hur många förare som kan starta i tävlingen säger Lars Pärnebjörk. Banvarvet är långt och det tar drygt 4 timmar inklusive service att köra ett varv så vi kan ta emot upp till 250 förare utan att första förare i spåret är ikapp sista startande. Efter att anmälan är stängd så går det också att efteranmäla sig till tävlingen fram till och med besiktningsdagen som är fredag den 10 november.

Seedning av startfältet kommer att ske och dessa förare återfinns mellan startnummer 25 och 49. Storfavorit till att ta segern även i år är Joakim Ljunggren, Karlskoga MK och därmed kan vinna sin nionde seger i den legendariska tävlingen. Om Joakim lyckas med detta så erövrar han också sin tredje Novemberkåsa för gott. Det krävs tre vinster för att ta hem vandringspriset för gott och nu tävlar man om den 15:e Kåsan som alltså är den tredje Kåsan som kan hamna hemma hos Karlskogaföraren för gott. Dock finns det flera utmanare om segern och den främste är troligtvis Albin Elowson tävlande för FMCK Skövde. Albin som i år placerade sig 3 i junior-VM och kom tvåa i svenska mästerskapet just placeringen efter Joakim är i kanonform och har mycket stora chanser att vinna sin första Novemberkåsa i år.

Just nu är det ganska torrt i markerna kring Enköping, men det kan ändra sig fort.

- Visst finns det några blöta partier men vi har försökt att göra en bana som är åkbar säger tävlingsledare Peter Viberg, som menar att banlängden på drygt 34 mil varav specialsträckorna utgör 27,5 mil samt mörkret till slut tar ut sin rätt. Transportsträckorna mellan depån och start/mål på specialsträckorna är mycket korta med körtider endast mellan 3 minuter och 10 minuter.

För publiken rekommenderas att ta med radion ut i skogarna så ni kan följa Kåsa-radio som sänder via FM-bandet. Mer information hittar ni på www.novemberkasan2017.se

Bilden tagen i början på oktober vid en av de 8 utmärkta publikplatserna, Husgrundet på specialsträcka 1.