Mats "Lappen" Nilsson brukar kallas Kungen av Gotland efter att ha vunnit GGN åtta gånger. Tidigare under veckan bestämde sig Yamahaföraren för att komma tillbaka till GGN och Tofta skjutfält. I år kommer han få tufft motstånd från bland annat Husqvarnaföraren Albin Elowson, som i dagarna säkrade en bronsmedalj i Enduro-VM.

 Dessutom kommer dessa två snabba förare möta tufft motstånd från amerikanske Husqvarnaföraren Mike Brown och fjolårsvinnaren Kenneth Gundersen, även han på en Husqvarna. I startlistan finns även ett gäng andra motocross- och enduroförare som mycket väl kan vara med och fajtas om en topplacering i den populära ”lång-cross-tävlingen” på den gotländska kalkstenen.

En annan nyhet i årets race är att sexfaldige världsmästaren i speedway Tony Rickardsson ställer upp, och siktar på en topp-100-placering…

För att göra det mindre trångt för förarna på förmiddagen på lördagen har arrangören valt att flytta starten för en hel klass (15-29 år) från förmiddagen till eftermiddagen. Därför får eliten i år sällskap av 600-700 förare, vilket förstås kan bli en utmaning på flera sätt och vis.