Hur kommer vädret att bli före och under tävlingen när den 93:e Novemberkåsan som arrangeras av Göta MS i Enköping den 11-12 november?

Det kommer troligtvis att vara plusgrader fram till helgen och även under tävlingsdygnet vilket medför en lerig tillställning.

Banan är nu helt klar, pilad och bandad och körtider är också uppmätta. Starten för dagsetappen är klockan 09:00 på lördag morgon den 11 november och målgång för dagsetappen beräknas bli ca 13:00 för den första föraren respektive ca 15:00 för den sista föraren. Nattetappen startar klockan 17:00 och allt tyder på att det kommer att bli en lång Kåsa där första förare väntas nå målet ca 03:00 på söndag morgon.

Det har ju hittills varit mycket torrt i markerna där tävlingens specialsträckor är förlagda, men de senaste veckornas regn har på vissa ställen runt banan skapat mindre sjöar som kan ställa till bekymmer för förarna.

Det finns 8 stycken publikplatser är utmärkta på kartorna runt den ca 9 mil långa banan. På dessa platser finns partier som kan komma att ställa till problem för förarna.

Till publikplatser finns speciellt pilade gångvägar, gröna pilar, för att publiken skall hitta rätt.

Totalt är det 166 förare anmälda till tävlingen och huvudfavorit är Joakim Ljunggren.

-Jag tror att Albin Elowsson som kör för FMCK Skövde eller min klubbkompis Niklas Persson kommer att bli mina svåraste konkurrenter om segern. I år har jag verkligen satsat på Kåsan och stod bl.a. över Gotland Grand National för att komma väl förberedd till Enköping som jag tror kommer att bli mycket tuffare än i fjol, sa Jocke, under söndagen då han till fots var ute och kikade på delar av sträckorna.

Och om det fram på småtimmarna visar sig att den 15:e Kåsan inte hamnar hos dig för gott undrar Lars Pärnebjörk?

-Då kommer jag tillbaka 2018 för denna Kåsa vill jag också vinna, avslutar Jocke. 

Någon gång under natten till söndag vet vi hur det gått i årets tävling och vem som tar den tredje inteckningen i det 15:e Novemberkåsan.