MCE 6 Days Extreme, Metzelers däck designade för enduro, har utökats med nya bakdäcket Extra Soft, speciellt utvecklad för extrema endurorace.

Nya bakdäcket MCE 6 Days Extreme Extra Soft, i storleken 140/80–18 70M NHS, är ett specialdäck, särskilt lämpat för endagstävlingar och specialsträckor. Den har en slitbaneblandning utformad för att garantera maximal prestanda under extrema förhållanden ur både teknisk och miljömässig synvinkel, dessutom uppges det erbjuda bra prestanda även vid mycket låga temperaturer. Tack vare den höga greppnivån ska Extra Soft-däcket underlätta för förare att ta sig an även de svåraste hindren och enkelt starta om även från stillastående, även i rejält tuffa uppförsbackar. Dessutom uppges det garantera en bra nivå av komfort som ska göra det till ett lätt däck att använda, även för mindre erfarna förare.

Extra Soft-specifikationen, som visuellt sticker ut från resten av sortimentet, vilket kännetecknas av tre parallella vita ränder på slitbanan, har en ny layout av nabbarna för att säkerställa optimal prestanda även vid häftiga nedläggningsvinklar, tillsammans med ökat motstånd mot slitage. Dessa egenskaper är mycket viktiga i extrema endurotävlingar där däcket utsätts för cykliska och deformationer från alla håll och kanter. Sammansättningen är också helt ny, baserad på 100% kimrök och sägs vara mycket motståndskraftig, vilket innebär att den har bra egenskaper för att absorbera deformationsenergi.

Utbudet av MCE 6 Days Extreme-däck inkluderar ett brett utbud av specifikationer utformade för olika enduroförhållanden och som gör att förare kan hitta de bäst lämpade alternativet för deras behov. Framdäcket finns i olika storlekar och i tre versioner: standard, soft och super soft. Bakdäcket finns i nio storlekar fördelade på fem olika versioner: standard, medium, soft, super soft och den nya extra soft.