Nu står det klart att Hixpania Hard Enduro i Spanien kommer att ersätta Roof of Africa som den näst sista deltävlingen i 2023 års FIM Hard Enduro-VM.

Det spanska enduroracet Hixpania Hard Enduro är ett välkänt evenemang som behöver lite introduktion, och ett spännande tillägg för mästerskapet, som lär komma att gillas av många Hard Enduro-tävlande och fans över hela världen.

Med sitt beprövade och pålitliga format kommer den spanska tävlingen högst sannolikt att leverera många utmanande och spektakulära sträckor till årets mästerskapsstrid.

Efter en tids osäkerhet kring evenemangsorganisationen för Roof of Africa i Lesotho, har FIM Hard Enduro World Championship-promotorern WESS GmbH motvilligt tvingats stryka evenemanget från 2023 års kalender.

Även om beslutet att ta bort Roof of Africa inte togs lättvindigt av WESS GmbH, hoppas man att det ikoniska sydafrikanska Hard Enduro-racet kommer att göra comeback till FIM Hard Enduro World Championship inom en mycket snar framtid.

Eventet kommer alltså att ersättas av Spaniens ökända 24MX Hixpania Hard Enduro den 13-15 oktober i Aguilar de Campoo, och blir den sjätte och näst sista deltävlingen i FIM Hard Enduro World Championship.