Svenskarna ligger nu fyra  i Six Days, lite mer än tre minuter efter Frankrike som leder. Efter första dagen  tog Frankrike ledningen följt av Finland, Italien, Australien och USA. Sverige var då sexa, 31 sekunder efter Australien/USA. Redan på dagens första prov visade Sverige framfötterna i laget och körde snabbt upp sig till fyra, en position som man sedan behöll resten av de sex proven.


Även idag är det främst Joakim Ljunggren och Calle Sjöö som har varit snabbast av dom 6 svenskarna. Totalt individuellt ligger Joakim 3:a och Calle 5:a i sin E2-klass. Under dagen kördes det samma bana som igår. Fem av dagens prov var mycket sandiga och stalpiga efter gårdagens körning, här gällde det att stå på så mycket man vågade. Totalsegraren idag var finländaren Samulie Aro följd av gårdagens segrare landsmannen Eero Remes. Idag har det varit något svalare mot gårdagens värmebölja.

fb_dag1-joakim-ljunggren1

Lagledare för det svenska Seniorlaget Lars-Göran Ståhl:

-Vi har nu tagit ikapp Australien och USA, nästan att vi tog in det på första provet. Nu är vi fyra, drygt minuten före Australien och två minuter före USA. Grabbarna har höjt sig idag och det har gått fortare. Joakim Ljunggen har åkt mycket bättre hela dagen. Åkt lite som han slutade dagen igår. Kom upp på rätt possession på cykeln och det ser riktigt bra ut, flyter uppe på sanden.

- Calle Sjöö försätter att åka lika bra som han gjorde igår. Björne Carlsson tuffar på och kör riktigt bra, har varit stundtals bäst av svenskarna på det hårda jordprovet, Kalle Svensson började lite stelt i morse men har kört jättebra på slutet. Anders Eriksson har kört bättre idag, lite mer som han gjorde på sista provet igår. Mer avslappnat och det rullar på. Niklas Gustavsson har det tyngre däremot i sanden kan bli bättre för honom i morgon när det blir mer hårdbana. Idag tappa han framhjulsmuttern när det var tre prov kvar och hade ingen att få tag på. Har gått omkull några gånger tack vare det. På det hela är jag jättenöjd och det känns bra och det är bara att gnugga på.

 

Några röster från dag 2

Intervju HÄR
Lars-Göran Ståhl lagledare för seniorlaget

Intervju HÄR
Calle Sjöö, Tibro MK seniorlaget

Intervju HÄR
Björne Carlsson, Folkare MK seniorlaget

Intervju HÄR
Joakim Ljunggren, Karlskoga EK seniorlaget

Intervju HÄR
Niklas Gustavsson, Göta MS seniorlaget

Intervju HÄR

Anders Eriksson, Tibro MK seniorlaget

Intervju HÄR
Kalle Svensson, Vimmerby MS seniorlaget

Intervju HÄR

Niklas Gustafsson, Göta MS seniorlaget

Intervju HÄR

Mikael Nilsson för juniorlaget

Intervju HÄR

Fredrik Berg, Karlskoga EK juniorlaget