För en tid sedan bestämde sig Johan Ahlberg från Fastbikes.se att anmäla sig och delta i årets extremtävling Erzberg Rodeo i Eisenerz, Österrike. Nu har även KTM-föraren Kurt Caselli bestämt sig för att ställa upp i tävlingen. Han kommer att ställa upp på startlinjen tillsammans med flera av världens duktigaste enduro- och motocrossförare, uppblandat med tusentals andra förare av alla dess slag.

Erzberg Rodeo är klassat som en av de extremaste offroadtävlingar för motorcyklar i världen, och det är en utmaning att enbart komma i mål.

-Att delta i denna tävling har varit en dröm för mig sedan dagen då en vän beskrev tävlingen för mig. Jag har försökt komma till Österrike för att delta i detta race de senaste åren, men det har nästan alltid krockat med något annat i mitt race-schema.. Jag är så glad att det äntligen blir av, säger Caselli.

-Mitt mål är att komma i mål i den här tävlingen. Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig, men att komma i mål kommer att vara en prestation för mig, avslutar Caselli.

Under veckan befinner sig Johan Ahlberg i Spanien för att provköra 2011 års motocross- och enduromodeller från KTM. Samtidigt kommer han passa på att försöka slipa på formen och få några bra tips från Stefan Everts som finns på plats...

 

Årets evenemang äger rum 3-6 juni och Fastbikes.se kommer delta i tävlingen vilket förhoppningsvis kommer att resultera i ett spännande reportage från händelsernas centrum.