Battle of Vikings - Ny extrem endurotävling i Sverige

Idag öppnar anmälan till Fjugesta MS nya extrema Endurotävling "Battle of Vikings", som är planerad att äga rum den 17 Juli. Publik och förare kommer enligt uppgift att få bevittna en mycket tuff endurotävling.

Tävlingen kommer enligt uppgift att bjuda på många sevärda partier och förarna har en tuff utmaning framför sig. lördagen börjar med två heat per förare där de kör om startpositioner inför huvudtävlingen. Kval banan är cirka två km lång med många hinder, både naturliga och byggda hinder.

Lördagen börjar med att alla förare får två chanser att köra till sig en så bra startposition som möjligt via två kvalheat. Kval banan är ca 2 km lång och består av branta backar och några byggda hinder. förarna ska köra tre varv/heat och det snabbaste varvet från de båda heaten avgör startordningen till huvudtävllingen. I kvalen startar förarna klassvis.

Huvudtävlingens bana är mycket krävande med många svåra passager, ca 10 km lång. Den förare med snabbaste tiden från kvalen startar först, därefter startar förarna med 10 sekunders mellanrum. Förarna får inte ta emot hjälp av publik eller funktionärer för att klara av banan! Endast förare får hjälpa varandra under tävlingen. Den förare som själv klara hela banan är den som tillslut står som segare. Alla förare har fyra timmar på sig att genomföra de fyra varven som ska klaras av!

 

Efter genomförd tävling väntar god mat och dryck samt underhållning och prisutdelning!

ANMÄLAN OCH MER INFORMATION HÄR