Helgens deltävling i den otroligt prestigefyllda SEC-Swedish Enduro Championship serien avgjordes i ett blåsigt och regnigt Norrahammar med bara några få plusgrader. Som tur är, blir man varm inombords, bara av att tänka på alla välarrangerade tävlingar man själv kört på denna krävande och speciella bana.

Alltid samma engagemang med banläggning och allt runtomkring för att få Förare, Team och publik att känna sig välkomna, ja, man blir glad bara av att se en Norrahammartävling i Kalendern.

Som vanligt bjöd banvarvet på härliga sandstalp, men även Extrempartier i bergsmiljö, och gasinspirerande gräsfält.

Tyvärr var inte förarbesättningen komplett, men Nisse, J-C och Calle såg till att flaggan hölls i topp ändå.

I E1 klassen, lotsade Niklas Gustafsson sin Honda CRF 250X till ännu en seger, denna gången med knappt en minuts marginal till Yamahas 7-faldige Världsmästare Anders Eriksson. Kawasakis Marcus Olsen tog tredjeplatsen före KTM´s Anton Nordh. Vår egen Superhjälte, Calle Bjerkert, körde in sin Honda CRF 250X på en fin femteplats trots smärtorna i hans skadade axel.

 

Niklas Gustafssons kommentar:

-Jag hade en bra dag på jobbet idag. Körde lugnt och avslappnat, och hojen fungerade klockrent. Månssonfjädringen gjorde en stor del av jobbet, och fästet i Metzelerdäcken gav mig en säkerhetskänsla som gjorde att jag vågade satsa 100% även i stenpartierna.

Calle Bjerkert:

-kunde jag bara fått bort han som sitter på ryggen och hugger mig i axeln med kniv i varje grop hade känslan under dagen varit annorlunda.

 

I klassen EJ1, för juniorförare med 250cc maskiner gjorde Teamets Norske gutt en ordentlig krafturladdning. En förkylning från förra veckans EM-premiär gjorde vår annars outtröttlige evighetsmaskin John-Christian Seljord till en lite blekare kopia mot vad vi annars är vana vid att se. Nu finns det ytterst få saker som kan få J-C att vika ner sig, så vad är väl en liten förkylning att gnälla över?

 

J-C knep tredjeplatsen efter segrande Jesse Westerlund, Honda CRF 250R, och KTM´s Fredrik Berg.

 

John-Christian Seljord:

-Det kändes som en lång dag, och förkylningen gjorde mig orkeslös framförallt på långsträckan. Hade det inte varit för att min Honda CRF 250X är så lättkörd, vet jag inte hur det hade gått.

 

För att sammanfatta dagen, Niklas Gustafsson, Honda CRF 250X vann, och Calle Bjerkert blev fyra. I JSM blev J-C trea. Niklas Gustafsson leder nu SM med full pott i poängtabellen, och han ligger på en andraplats i totalcupen efter suveräne Joakim Ljunggren.

 

Nu lägger vi denna tävling till handlingarna, och ser fram emot helgen 29-30/5. då smäller det till klockan 10.00 på lördagen den 29:e med nästa deltävling i SEC-serien. Den gången blir det FMCK Borås som står som värd, och naturligtvis ser vi fram emot detta.

 

Söndagen den 30/5, blir det full fart på teambasen i Bollebygd. Då blir det årets upplaga av Honda Enduro Academy som går av stapeln. Fånga möjligheten att uppleva en dag på Hondaland där Teamets förare delar med sig av sina kunskaper och färdigheter. Anmälan görs på www.hondamc.com