Norrahammars MK bjöd på ett mycket bra arrangemang när andra deltävlingen i Enduro SM avgjordes den gångna helgen. Det enda som inte var perfekt var vädret och det är ju inget som en arrangör kan påverka. När starten gick var det bara ett par plusgrader och snöinslag i det strilande regnet.

SE FLER AV PER LARSSONS BILDER FRÅN ENDURO SM I NORRAHAMMAR HÄR

Precis som vanligt var det Joakim Ljunggren, Karlskoga EK, som tog hand om totalsegern. Redan på första provet visade han att ingen skulle få snuva honom på segern då han vann det med 25 sekunder.

Dock fick han under dagen släppa ifrån sig några provsegrar. På crossprovet var det Johan Carlsson, Västerås MK, som var värst på3 av dom fyra varven dessutom var han snabbast på gräsprovet varv 1.

Dock är farten ännu lite för ojämn hos den unge Västeråsaren som i år gör sitt första år som enduroåkare efter att ha bytt från motocrossen. Istället var det segraren i SM1 klassen Niklas Gustafsson, Göta MS, som var den som skuggade Jocke i totalen, drygt 3 minuter bakom och knappt minuten före tvåan i samma klass, Anders Eriksson, Tibro MK.

 

SM1

Niklas Gustafsson, Göta MS, tog här sin andra raka seger även om Anders Eriksson, Tibro MK, gjorde allt för att snuva honom på den. Men Niklas var hela tiden ett par sekunder snabbare på proven och kunde till slut vinna med knappa minuten. Tvåan från premiären Marcus Olsen, AMF Södertälje, toga hand om tredje platsen men var distanserad med nästan 4 minuter av segraren.

 

SM2

Som väntat var det Joakim Ljunggren, Karlskoga EK, som tog hem segern. Jocke är just nu i en klass för sig och har vunnit samtliga SM tävlingar totalt sedan 2006!

Om andra platsen blev det rejäl fight mellan hemmaföraren Jakob Mörhed och Björne Carlsson, Folkare MK. Efter halva tävlingen var det fördel Björne med 1 sekund men sedan kunde Jakob forcera på slutet och tog hand om andra platsen med 12 sekunders marginal.

 

JSM1

Segraren från premiären, Jens Westerlund, Njurunda MK, trivs bra även i sand, dock var han krasslig veckan före tävling och osäker på hur det skulle gå.

Under dagen hade han en fin fight med Fredrik Berg, Karlskoga EK, och norske John-Christian Seljord.

Fram till prov 13 av 16 var det Fredrik som höll i taktpinnen, men där, sista gången på det långa enduroprovet slog Jesse till och vände på steken. På dom sista proven kunde han sedan utöka till en 20 sekunders marginal i mål före Fredrik. John -Christian slutade 3,a knappt tre minuter bakom.

 

JSM2

Ex motocrossföraren Johan Carlsson, Västerås MK, visade att han börjar få bra grepp om det här med enduro. Han vann JSM2 klassen komfortabelt med 3,5 minuts marginal och var också den enda som under dagen snuvade totalsegraren Ljunggren på provsegrar.

Henrik Lindholm, AMF Södertälje, tog hand om andra platsen dryga minuten före Martin Larsson, Bollnäs MK, som till denna tävling bytt märke och numer åker på en Husaberg.

 

VRM

I VRM var det under dagen riktigt hårt mellan hemmaåkaren Tony Pettersson, Christer Jansson, SMK Värnamo, och Jonas Blom Vimmerby MS.

Det växlade flera gånger i täten men till slut var det Jonas som kunde avgå med segern endast 5 sekunder före Tony och med Christer på en 3,e plats.

Ladies Cup

Åtta tjejer kom till start denna gång.

Snabbast av dom var Vanja Kollmann, Försvarsmaktens EK, dock var Jessica Jönsson, Göta MS, uppe i ledning några gånger under dagen men till slut kunde Vanja gå ifrån och vinna med 20 sekunder.

Tredje platsen tog Sanna Bergman, Sala MSk, hand om.

Nästa deltävling i Swedish Enduro Championship körs i Borås lördag den 29/5.

MER INFORMATION HOS WWW.ENDUROSM.SE