Hade någon inför säsongspremiären talat om för Gas Gas-föraren Pontus Högberg att han skulle vinna samtliga JSM-deltävlingar och komma tvåa totalt i Swedish Enduro Cup, ja då hade han knappt trott att det var sant. Nu är han närmast besviken...

Inför enduro-SM-finalen i Härnösand var det en poängstrid mellan Gas Gas-föraren Pontus Högberg och hans evige kombattant Johan Edlund. En strid som inte riktigt fick den avslutning in till målsnöret som Johan, hans medhjälpare och fans hade hoppats på.

-Jag tappade fyra minuter på den första sträckan innan jag hittade felet med backventilen. Ett sådant litet skitfel förstörde allting och även om jag vann de flesta återstående sträckorna och körde in 45 sekunder på täten var loppet kört, berättar Pontus Högberg.

Han förklarar att han efteråt var så besviken att han knappt visste var han skulle ta vägen.

-Fast så här i efterhand får jag inse att jag faktiskt vunnit ett SM-guld och blivit tvåa totalt i Swedish Enduro Cup och det är inte så fy skam, säger Pontus Högberg.

På agendan framöver väntar nu två klassiska långlopp.

-Gotland Grand National kommer jag att ta mer på skoj, den typen av lopp har jag inte riktigt tränat inför. Däremot kommer jag att satsa stenhårt på Novemberkåsan, avslutar Pontus Högberg.