Dags för upplösningen av Enduro-SM

I morgon, 6 oktoboer, körs årets sista race i Enduro-SM. För första gången någonsin kommer det köras endurotävling på Härnösands Motorpark. Arrangör är Högakusten MK i samarbete med Härnösands MCF.

Banvarvet består av 4 specialprov samt transporter som till största delen går i terräng. Den blöta hösten har gjort att det fyllt på rejält med vatten i skogen vilket gör det halt och slirigt.

Specialproven går till största del på hårt grus eller berg så där är inga problem, dock har man från arrangörshåll tyvärr tvingats stryka några delar på ena enduroprovet som inte har klarat all nederbörd. Tanken är att förarna skall köra om segern och att racet inte skall avgöras genom eventuella fastkörningar.

 

SP1 är ett kort enduroprov som startar under en kraftledning över en bergknalle, därefter går det en längre bit på gräsgärde som bitvis är rätt blött, men här är det brett i naturen så det fungerar.

SP2 är det längre enduroprovet, tyvärr då kortat med 4-5 minuter efter allt regn. Åktiden nu ligger på cirka 8 minuter.

Efter service är det dags för SP3, som är ett riktigt snabbt crossprov i en grusgrop, riktigt hårt underlag med bitvis riktig fullfartsåka.
 Körtid cirka 4 minuter.

SP4 som avslutar banvarvet och är beläget mitt inne på Motorparken är ett Extremeprov.
Så extremt är det dock inte utan mer karaktären av crossprov, inleds med några cementrör innan det bär av ut på en mindre crossbana, vidare går det i lite backar upp och ner på en ås där det kan komma fram en hel del sten som gömmer sig under den tunna jordskorpan.
Åktid ca 4min.

SM/JSM kör 4 varv

VRM/LC kör 3varv

Bredd kör 2varv + 2SP.

Tävlingen följs givetvis bäst på plats i Härnösand och då sänds speakerljudet ut på FM-bandets 91,9MHz.

Hemma i stugorna går det som vanligt att följa det hela live via webradio och liveresultat på www.endurosm.se