Under helgen avklarades årets premiär av Enduro-VM i spanska Ponts. 16 svenskar var anmälda och Fastbikes.se var på plats och bevakade. Här kan du läsa Mats Svenssons rapport och kolla in ett antal bilder från helgens race.

För tävlingen som så var det idel kända namn som segrade i klasserna och starkast av dem alla var Antoine Meo som totalsegrade bägge dagarna på sin Husqvarna 310, grymt imponerande att se hans framfart på proven. Meo som kör i E2 klassen vart såklart segrare i den klassen också. Här hade Sverige Nisse Gustavsson som deltagare. Nisse fick till en fin 12’e plats på lördagen men fick lov att bryta på söndagen.

Antoine_Meo

Antoine Meo

 

E1-klassen hade ingen Svensk med och här segrade Juha Salminen bägge dagarna. Finsk dominans i klassen då Matti Seistola belade andraplatsen bägge dagarna. Bådar väldigt gott för finnarna inför Six-Days i höst som de lär bli otroligt starka i, enda tråkiga där är väl att vi troligen inte får se Ahola i det finska Trophylaget, eftersom han ser den tävlingen som en Hobbytävling som inte tillför något till hans tävlande.

Jocke1

Joakim Ljunggren

 

Fanns ingen Svensk förare med i denna klass men Johansson Teamet har sin Norske gutt Seljord med i sitt team som får betraktas som halvsvensk. Seljord gjorde väldigt bra resultat bägge dagarna och ligger nu 11’a i tabellen.

Jakob_Mrhed

Jakob Mörhed

 

I E3 klassen segrade Mika Ahola också bägge dagarna. För svensk del vart det lite blandade resultat. Jocke tog en 6’e och en 5’e plats i den tuffa E3 klassen. Jocke var lite missnöjd efter lördagen och tyckte han inte fick det att släppa riktigt ordentligt och försökte tagga upp sig till Söndagen. Till söndagen drog Jocke hårdare, sekunderna var dock inte på Jockes sida. Endast 8 sek. efter tredje platsen och slutade 5’a på söndagen. Jocke ligger nu på en 5e plats i tabellen.

Jocke2

Joakim Ljunggren

 

Här hade vi också Jakob Mörhed och Jonas Karlsson med som bägge kämpade sig igenom båda dagarna med flera finna poäng som belöning. Jonas och Jakob ligger på delad 13 plats på lika poäng i tabellen.

Robert_Kvarnstrm

Robert Kvarnström


Bland juniorerna så var Robert Kvarnström snabbast på Lördagen med en 10’e plats direkt före Johan Carslsson. På Söndagen fick både Robert och Johan tyvärr bryta men då klev Calle Sjöö fram och slog till med en fin 6’e plats.

Nästa helg fortsätter VM-cirkusen till Portugal för nya poäng att kämpa om.

Fastbikes.se kommer att fortsätta bevaka årets VM-serie och nästa tävling Fastbikes.se kommer att vara på plats och bevaka är deltävling nummer tre på Sicilien.

 

FLER BILDER NEDAN...

Calle_Sj

Calle Sjöö

 

Arrangören i Spanien hade fixat till en utslagsgivande bana. Proven var inte så besvärliga men de hade sattit relativt hårda tider på transporterna så de som inte hade farten/orken med sig fick det tufft, många som vart att bryta tävlingen.

Jessica_Jnsson

Jessica Jönsson - 4:a under både lördagen och söndagen

 

Henrik_Lindholm

Henrik Lindholm

 

Johan_Carlsson

Johan Carlsson

 

Juha_Salminen

Juha Salminen

 

Kalle_Svensson

Kalle Svensson

 

Martin_Larsson

Martin Larsson

 

Mika_Ahola

Mika Ahola