Den femfaldige världsmästaren i enduro Mika Ahola, 37, är död. Ahola dog på ett sjukhus i sviterna av allvarliga skador på sina inre organ.

Mika Ahola avled på sjukhuset i Girona ett par timmar efter en operation för skador på inre organ som han drog på sig i samband med en träning för några veckor sedan.

Vid årsskiftet meddelade Mika Ahola att han satte punkt för sitt endurotävlande, efter att ha tävlat i Enduro-VM sedan 1993.

-Jag gav endurosporten mitt allt, och även om sporten tog en hel del, har det även gett tillbaka mer än jag någonsin kunde föreställa mig när jag först började. Jag har uppfyllt mina ambitioner och jag känner att det är dags att fortsätta och se vad världen mer har att erbjuda, kommenterade Mika Ahola då han bestämt sig för att sluta.

Under karriären vann han fem raka VM-titlar och var med om att vinna lagtävlingen Six Days hela sju gånger. Dessutom vann han flertalet VM-silver. Under årens lopp tävlade Mika för Husqvarna, TM och VOR innan han slutligen avrundade med Honda.

Under årens lopp hade undertecknad glädjen att få träffa Mika flertalet gånger och möttes alltid av en varm person med ett trevligt leende.