Idag inleds årets sjätte deltävling av Enduro-VM, med start och mål vid Molidens idrottsanläggning i Karlsborg alldeles intill Karlsborgs fästning och Vättern. Förutom ordinarie toppförare såsom Joakim Ljunggren, Eero Remes, Davin Knight, Christophe Nambotin kommer även sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson göra tillfällig comeback i Enduro-VM.

Den kommer att köras med start och mål på Molidens idrottsanläggning i Karlsborg, som ligger nära Karlsborgs fästning och Vättern.

I startlistan finns ett 40-tal svenska förare anmälda, vilket utgör mer än en tredjedel av startfältet.

Ikväll, fredag, klockan 18.00 inleds VM-deltävlingen med ett superspecialtest vid Molidens idrottanläggning, där två förare samtidigt kommer att köra en parallell bana.

På lördagen drar tävlingen igång klockan 9.00, även det vid Molidens idrottsanläggning, för att därefter genomföra ett motocrosstest (gräs och lättare skogskörning) på Kråks skjutfält.

Därefter fortsätter de tävlande via Vaberget, för att sedan hoppa över Göta Kanal (bro finns för fegisar) för att komma till serviceplatsen i Forsvik.

Därefter fortsätter slingan via Flugebyn och Perstorp, för att sedan komma fram till ett endurotest i anslutning till Hammarnäset. Detta test kommer att bestå av klassisk kuperad svensk terräng med skogsåkning bland stenar, rötter och sand.

Förarna ska sedan köra genom Karlsborg tillbaka ner till Moliden, för att där genomföra ett extremtest bestående av stockar, stenar och andra hinder. Efter detta är det åter dags för service innan det är dags att bege sig ut på ett nytt varv. Hela slingan kommer att köras 3 varv, under såväl lördag som söndag.