Gibson till Husaberg

Sedan tidigare ingår Joakim Ljunggren, Björne Carlsson och Valtteri Salonen i Husabergs VM-team. Inför 2009 har även Husaberg förstärkt sitt VM-team med spanjoren Oriol Mena och lovande junioren Calle Sjöö. Nu kommer även beskedet om att även Dustin Gibson kommer att köra för Husaberg under 2009.

 

Inför 2009 satsar Husaberg stenhårt. Under den senaste tiden har VM-teamet förstärkts med Oriol Mena och den lovande junioren Calle Sjöö. Nu värvas även Dustin Gibson till Husaberg.

Dustin Gibson från Tennessee I USA kommer att tävla med en Husaberg FE450 i det amerikanska Grand National Cross Country (GNCC) i XC1-klassen och den så kallade "Mid-South Series" under 2009.

Gibson kom tvåa i årets GNCC i XC2-klassen och ser nu fram mot att kliva upp till XC1-klassen.
Efter att han kört den nya Husabergaren på sin hemmabana för första gången var han mycket imponerad.

-Mina varvtid var åtta sekunder snabbare då jag körde Husabergaren för första gången, än med min förra tävlingshoj, hävdar Gibson.

-Jag är en lång kille och det var tufft för mig att tävla i XC2-klassen med en 250. Nu, när jag har anslutit mig till Husaberg kommer jag ha möjlighet att köra Husaberg FE450 i XC1-klassen och jag känner att jag kan bli riktigt giftig i den klassen, fortsätter han.


LÄS PROVKÖRNINGEN AV HUSABERGS NYA ENDUROMASKINER, FE450 & FE570