Joakim Ljunggren skadade vänster knä under årspremiären i Enduro-VM, som kördes under början av april i Spanien. I nästa VM-deltävling, som kördes i Portugal hade Joakim rejält ont under första tävlingsdagen men tog sig i mål, under andra tävlingsdagen valde Joakim att kasta in handduken. Under onsdagen besökte Joakim den välrenommerade Ortho Center IFK-Kliniken i Göteborg, där han undersöktes av Leif Swärd, docent i Ortopedi. Beskedet var inte glädjande...

Dessvärre rapporterar Joakim att det inte var något roligt besked han fick efter magnetröntgen. Sedan tidigare visste Joakim om att det var vätska i knäet och att ledbandet var utdraget. Men nu fick han även veta att det finns en skada på brosket och menisken är söndertrasad.

Läkaren förordar tre månaders sjukgymnastik, något som Joakim har svårt att acceptera. Snart körs nästa deltävling i spanska enduromästerskapet, och om cirka två veckor (10-11 maj) körs nästa VM-deltävling i Grekland. Joakim kommer troligtvis även missa deltävlingen i finland (7-8 juni), men siktar på att vara tillbaka för att tävla i svenska enduro-VM, som körs i Enköping den 14-15 juni.

Fram till dess är det rehabilitering på cykel och i vatten som gäller. Och cirka tre veckor ska Joakim magnetröntga knäet igen, och då hoppas vi på positiva besked.