Med två veckor kvar till start pågår nu de sista förberedelserna inför enduro-VM i Enköping. Arrangörerna hoppas kunna locka totalt 60 000 åskådare. Förutom det publikfriande supertestet, där förarna möts en mot en, bjuder tävlingshelgen också på flera konserter och aktiviteter på torget i Enköping. Redan nu är de flesta boendena fullbokade och hela världseliten, inklusive de svenska toppförarna är klara för start.  

- Vi gör nu de sista förberedelserna för att kunna genomföra ett arrangemang som uppskattas av förarna och såväl rutinerad som ny enduropublik. Supertestet som körs under fredagen, där de tävlande möts en mot en på en kortare bana, i kombination med konserter och andra aktiviteter under hela helgen hoppas vi kommer att locka en stor publik, säger Roger Ahlén, ordförande för Göta MS.

Den 13- 15 juni kommer VM i enduro gå av stapeln i Enköping. Förberedelserna går nu in i slutfasen, och arrangören Göta MS:s mål är att få totalt 60 000 besökare till arrangemanget. Förutom alla aktiviteter runt omkring tävlingen, som konserter och festligheter på torget i Enköping, förväntas supertestet locka stor publik. Testet är uppbyggd av naturliga hinder, något som är unik i sammanhanget. Normalt sett körs tävlingsformen på fotbollsplaner. Naturligvis kommer det också att bjudas på klassisk enduro i skogarna runt Enköping.

Under tävlingen kommer över 400 funktionärer per dag från olika föreningar i Enköping att bidra för att se till att allt fungerar. Göta MS har över 1000 aktiva medlemmar och flera hemmaförare kommer att stå på startlinjen tillsammans med världseliten. Göta MS har aldrig arrangerat ett världsmästerskap i enduro tidigare.  Däremot arrangerade klubben ett VM i motocross 1962. Drygt 50 år senare är det alltså dags igen, och förhoppningarna är kunna skapa ett arrangemang som kan bidra till att stärka Sverige som enduronation.

- Ett VM på hemma plan inspirerar framtidens stjärnor och är ett viktigt sätt att skapa intresse för sporten. Genom tävlingen vill vi bidra till att göra Sveriges största mc- sport ännu mer framgångsrik i internationella sammanhang och samtidigt sätta Enköping på kartan, säger Roger Ahlén. 

Läs om arrangemanget på: www.endurovm.se