Det bjöds på episka strider i alla klasser då årets tredje deltävling i Enduro-VM kördes vid grekiska Kalambaka under helgen.

Intill de världsberömda fornlämningarna i det lugna och pittoreska Kalambaka, kämpade världens främsta enduroförare om ära och seger. Obesegrad i mästerskapet hittills, KTM-duon Ivan CERVANTES och Christophe NAMBOTIN, vann Enduro 1 respektive Enduro 3-klassen.

Husqvarnas Pela Renet tog sig segrande ut ur en fyrmanna-stark fajt för att bli lördagens  vinnare av Enduro 2-klassen. Beta-föraren James Redondo höll sig kall i den grekiska värmen för att vinna Juniorklassen medan Yamahas David Soreca segrade i 125 Youth Cup.

Fortfarande obesegrad i Enduro 3-klassen, vann spanske Ivan CERVANTES sin femte seger i årets mästerskap. Efter att ha legat som femma i slutet av första varvet, ökade KTM-föraren tempot framledes för att säkra en bekväm 15-sekunders segermarginal.

-Det är fantastiskt att vinna igen. Jag hade inte en bra start på dagen, men fann snart en snabbare rymt och kunde ta segern. Jag är mycket nöjd med hur dagen har fortlöpt, kommenterade en glad Cervantes.

För svenske Husqvarna-föraren Albin Elowson slutade den första racedagen i Grekland med en fjärdeplats i ungdomsklassen, medan märkeskollegan Jesper Börjesson avrundade dagen på sjunde plats i klassen.

I Juniorklassen kom svenske KTM-föraren Lars Löfgren på åttonde plats, medan Oliver Nelson (KTM) kom på 13e plats och GasGas-föraren Tommy Sjöström slutade på 16e plats för dagen.

Den grekiska spänningen i Enduro-VM fortsatte under söndagen med att regerande Juniorvärldsmästaren Matt PHILLIPS körde till sig segern i Enduro 3-klassen med sin KTM, före Ivan Cervantes (KTM) och Mathias Bellino (Husqvarna). Finske Eero REMES levererade årets första seger i Enduro-VM till TM Factory Racing i Enduro 1-klassen, före KTM-förarna Christophe Nambotin och Christobal Guerrero. I Enduro 2-klassen var det KTM-föraren Antoine MEO som fick kliva högst upp på pallen, före Husqvarna-föraren Pierre-Alexandre (Pela) Renet och Johnny Aubert (Beta). Även denna dag var James Redondo ( Beta ) snabbast av alla förare i Junior-klassen, denna gång före Nicolas Pellegrinelli (KTM) och svenske Abin Elowson (Husqvarna).

Som vi nämnt ovan fortsatte Albin Elowson att imponera under andra racedagen i Grekland. I klassen slutade Jesper Börjesson på 6:e plats.

I Juniorklassen var Oliver Nelson främste svenske förare med sin 6e plats, före Lars Löfgren som slutade dagen på sjunde plats medan Tommy Sjöström kom på 11e plats.

KLICKA HÄR FÖR ATT HÖRA OLIVER NELSON KOMMENTERA DEN GREKISKA DELTÄVLINGEN...

Efter deltävling 3 i Kalambaka Grekland kan vi konstatera att Lars Löfgren fortsätter att ta poäng i JVM. Och helgens race gav utdelning i form av karriärens bästa placeringar med en 8e plats dag1 och en 7:e plats dag2.

Det var mycket snabba banor och varmt, tidvis dammigt. Som en markering satte Lars 2:a bästa tid på den sista specialsträckan som var ett stenigt extremprov.

1002504 718536441498016_1268650917_n- Till dag två var jag laddad och ville förbättra mitt resultat och gick ut hårt. I värmen var det svårt att fylla på med ny energi i samma utsträckning som den gick åt. Transporterna var som vanligt tuffa, samtidigt som det kändes i kroppen att man hade tävlat igår också. Efter halva tävlingen var jag uppe på 5:e plats, men hade inte tillräckligt med energi för att behålla den. Jag slutade på en 7e plats, vilket jag självklart är nöjd med då det är mitt bästa resultat hittills. Hälsar Lars innan han åker vidare mot Sverige i sin bil.

Nästa deltävling i Enduro-VM körs 7-8 juni vid finska Heinola, och då hoppas vi även att Joakim Ljunggren är tillbaka från sin knäskada…

Vi passar även på att påminna om att den svenska deltävlingen i Enduro-VM äger rum den 14-15 juni vid Enköping. Hoppas vi ses där.