KTM:s Taddy Blazusiak stal showen med sin seger i runda tre av 2015 års Maxxis FIM SuperEnduro-VM i Helsingfors, Finland, och fortsätter därmed sin oavbrutna segersvit i 2015-serien. Ännu roligare var att även svenske KTM-föraren Andreas Linusson fortsätter att köra till sig segrar i mästerskapets juniorklass.

Blazusiak lyckades med en omkörning under det sista varvet i sista racet för kvällen och vann därmed tävlingen totalt. Han fick därmed kliva högst upp på pallen i Prestige-klassen flankerad av sina KTM-kamrater Cody WEBB (USA) och Jonny Walker (GB) – som fick draghjälp av en seger i race två - tog tredjeplatsen.

I Juniorklassen var det en minnesvärd kväll för Sveriges Andreas Linusson (KTM). Med stärkt självförtroende efter hans totalseger i årets andra deltävling i Tyskland, hade den unge KTM-föraren bara tankar på att vinna igen i sitt sinne. Efter att ha sopat hem segern i alla tre race toppade Linusson prispallen och tog samtidigt över ledningen i juniormästerskapet. Bakom Linusson, var det USA:s Ty Tremaine (KTM) som inte mäktade med Linussons tempo utan fick nöja sig med andraplatsen. Tysklands Manuel Lettenbichler (KTM) fick åter kliva upp på pallen, och är onekligen en förare att räkna med. Efter att ha placerat sig trea i årets två första deltävlingar, gav en fjärdeplats i sista finalracet honom en tredjeplats totalt.


Maxxis FIM SuperEnduro-VM fortsätter med runda fyra i Guadalajara, Mexiko den 21 februari.