KTM's Cody WEBB vann sitt livs första seger i SuperEnduro-VM i samband med helgens deltävling, årets näst sista, som kördes i Belo Horizonte, Brasilien. I juniorklassen återtog svenske KTM-föraren Andreas Linusson kungatronen efter att ha segrat i två av helgens tre race. Här kan du läsa mer och kolla in höjdpunkter från helgens race…

Efter en kväll späckade med non-stop-action var det USA's Cody Webb som slutligen satte stopp för polske Taddy Blazusiaks vinnarsvit (seger i Polen, Tyskland, Finland och Mexiko), där Cody Webb slutade som segrare med David Knight som tvåa och Blazusiak på tredjeplatsen.

Som en fortsättning på sin starka körning förra helgen i Mexiko, var Webb hungrig på att vinna. Efter att ha startat intill Jonny Walker (GB-KTM) som startade från Superpole, dröjde det inte länge förens Webb kämat sig upp i ledning i race 1, och vann slutligen före WALKER, Knight och Blazusiak.

Med omvänd startordning i race två var det Spaniens Dani GIBERT (Gas Gas) som drog iväg från starten i ledningen. WALKER låg nära bakom och pressade upp trycket innan han fann en lämplig väg förbi spanjoren för att överta ledningen, och slutligen ta hem segern tämligen problemfritt. WEBB fick upp tempot ytterligare en del under slutskedet av racet för att knipa andraplatsen medan Blazusiak återigen fick nöja sig med tredjeplatsen.

In i sista racet för kvällen var det WALKER som pressade hårt för att vinna sin första SuperEnduro-seger med WEBB tätt bakom. Men redan i första böjen blev närkampen mellan Webb och Walker lite väl tajt, och båda krokade ihop och dråsade i backen. Walker var snabbt iväg igen, men bara för att kort därefter för att finna att en banderoll fastnat hos hans bakhjul, och till sist tvingades han inse att hans race var över. Samtidigt var det KNIGHT som hade ledningen, och efter att ha lett i stort sett hela racet klarade hans sig med nöd och näppe från att förlora allt i en krasch under sista varvet och kunde kort därefter köra över mållinjen som segrare före Blazusiak. Efter att ha kommit på hjulen igen efter startkraschen slutade WEBB som trea och säkrade därmed sin debutseger i SuperEnduro-VM. Knight tog andraplatsen medan Blazusiak avslutade som trea.

I Juniorklassen stod kampen om främsta platsen ännu en gång mellan svenske KTM-föraren Andreas Linusson och USA:s Ty Tremaine (KTM). Efter att ha vunnit varsit av de två första racen för kvällen var det Linusson som vann tävlingens tredje race och därmed säkrade totalsegern i helgens deltävling.

2015 års SuperEnduro-VM avslutas med den sista omgången av serien i Cahors, Frankrike, lördagen den 14 mars.

Taddy Blazusiak leder Prestigeklassen med sina 272 poäng, före David Knight (231 poäng) och Cody Webb (227 poäng).

Ty Tremaine leder juniorklassen med sina 279 poäng, före Andreas Linusson (268 poäng) och Gethin Humphreys på tredje plats med 149 poäng. Med möjlighet att köra till sig 60 poäng som bäst i årets sista deltävling finns det fortfarande en god chans för att Linusson att köra till sig VM-titeln.