Den spanske Hondaföraren Marc Marquez blev i helgen klar som MotoGP-mästare för fjärde gången på fem år och tog därmed sitt livs sjätte GP-titel.

I en otroligt dramatisk och spänd final på spanska Valencia tog Marc Marquez (Repsol Honda Team) sin sjätte VM-titel och fjärde MotoGP-titel trots ett enormt spännande framhjulssläpp i kurva 1 och en avåkning som slutade med att han körde i mål som trea i racet. Främste titelrivalen Andrea Dovizioso (Ducati) drabbades även han av ett framhjulssläpp då han låg på fjärde plats, men italienaren kunde inte rädda den situationen och kraschade tyvärr ut ur tävlingen och kampen om mästerskapstiteln.

Marc Márquez, 24 år och 268 dagar gammal då han vann sitt livs fjärde MotoGP-titel, fortsätter spanjoren att knäcka rekord inom GP-racing, och är nu den yngsta föraren genom tiderna att uppnå sex GP-titlar. Dessutom kliver han in i den exklusiva klubben för de tio förarna med de flesta VM-titlarna och blev också den spanska föraren som vunnit flest antal segrar i främsta roadracing-klassen.