Jorge Lorenzo (Ducati Team) och Marc Marquez (Repsol Honda Team) bjöd på en show att minnas under helgens MotoGP på Red Bull Ring i Österrike.

De två rivalerna duellerade tätt hela vägen in i mål i ett race som kommer att bli ihågkommen som en klassiker, där Lorenzo slutade på topp för sin tredje vinst för säsongen.Marc Marquez slutade som tvåa med Andrea Dovizioso (Ducati Team) som trea.

Det var Marquez som tog kommandot och tog täten under de första varven, och skapade sig en liten lucka till Ducati-duon Lorenzo och Dovizioso.

Under de kommande varven höll sig maginalen till Marcuez mer eller mindre konstant och Marquez lyckades inte skapa sig någon större lucka, och plötsligt började plötsligt Lorenzo ta in på Marquez. Med 11 varv kvar att köra var de tvåa Ducatiförarna precis i baken på Marquez Honda men så begick Lorenzo ett smärre misstag och drev ut ur spåret vid kurva 3. Med hjälp av det häftiga vridet hos Borgo Panigale-maskinen kunde han dock återhämta sig imponerande snabbt för att snart åter igen ligga som tvåa. Och kort därefter bestämde Lorenzo sig för att göra sitt drag.

I höjd med start och mållinjen la Lorenzo i nästa växel för att ta över ledningen precis inför kuva 1, samtidigt som teamkamrat Dovizioso körde brett och tappade kontakten med tätgruppen. Nu blev det en tuff duell där Lorenzo och Marquez delade om att ha ledningen titt som tätt. Med 3 varv kvar till mål drev Lorenzo återigen ut väl långt vid kurva 3 och Marquez tog över ledningen igen, men självklart slog Ducatiföraren tillbaka med ett brutalt drag vid kurva 9. På det näst sista varvet attackerade Marquez återigen vid kurva 3, men Lorenzo lyckades hålla sig i idealspåret denna gång för att inleda det sista varvet uppe i ledning.

Låst tätt ihop kom den stora attacken återigen vid kurva 3 då Marquez dök in på insidan - men Lorenzo höll sin linje och kunde återvinna förlorad mark omedelbart vid utgången av kurvan. Lorenzo blev ideligen hårt uppvaktad av Marquez som var het på att ta över ledningen, men Lorenzo lyckades hålla sig kylig under resten av sista varvet för att slutligen köra över mållinjen som segrare, med 0.130 sekunders marginal till Marquez som tvåa och 1.656 sekunder till tredjeplacerade Andrea Dovizioso.

Bakom "DesmoDovi" slog Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) till med en imponerande prestanda för att ta fjärdeplatsen, med Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing ) som femma.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) hade en fantastisk resa upp genom startfältet, från fjortonde startplats för att slutligen ta sig förbi Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) i ett högkalibrerat för att sluta på sjätte plats. Bakom de två tog Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) åttondeplatsen.

Johann Zarco körde till sig niondeplatsen efter en hård duell mot Alvaro Bautista (Angel Nieto Team) som pågick hela vägen till mållinjen - med Tito Rabat (Reale Avintia Racing) tätt där bakom. De tre slutade på 9:e respektive 10:e och 11:e plats.

Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) fick nöja sig med 12e plats i en tuff tävling efter en motig weekend, med Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) på trettonde plats efter en tidig avåkning. Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing) tog poäng för hemmafabriken KTM efter en totalt sett bra tävling som slutade med fjortonde plats, med Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) som tog sista poängen - precis före Hafizh Syahrin (Monster Yamaha Tech 3).

Nästa MotoGP körs den 26 augusti på Silverstone-banan i Storbritannien.