KTM Industries AG VD Stefan Pierer hade sällskap med KTM Motorsport-chefen Pit Beirer, Mike Leitner (Team Manager MotoGP), Aki Ajo (Ajo Motorsports) och Herve Poncharal (Tech3), som bjöd på en del härliga nyheter under sin presskonferens vid Red Bull Ring i Österrike i samband med helgens hemma Grand Prix.

 

Duoen talade bland annat om de kraftiga ansträngningarna hos både Red Bull KTM-manskapet och testteamet för att få KTM RC16 till att regelbundet prestera inom topp-tio och komma ytterligare närmare till pallen och en och annan raceseger. Även om KTM drabbats av en del motgångar i form av bland annat skador, med både Mika Kallio och Pol Espargaro är siktet fortsatt högt inställt.

Under presskonferensen talades det en del om "fördubblingen" av deras närvaro för säsongen 2019 med förvärvet av Tech3-teamet och vad man hoppas uppnå med Johann Zarco (Frankrike) och Miguel Oliveira (Portugal), Pol Espargaro (Spanien) och Hafizh Syahrin (Malaysia) på de fyra RC16-maskinerna. Finske Mika Kallios roll har varit avgörande för RC16-testarbetet, och finländaren kommer att få sällskap ingen mindre än oerhört erfarne GP-segraren Dani Pedrosa efter att denne lämnat sin nuvarande MotoGP-styrning hos Honda bakom sig efter årets säsong. 

KTM:s officiella fabriksteam i MotoGP år 2019:

Red Bull KTM Factory Racing 2019

MotoGP Rider, Johann Zarco (FRA)

MotoGP Rider, Pol Espargaro (ESP)


Red Bull KTM Tech3 2019 
MotoGP Rider, Miguel Oliveira (POR)
MotoGP Rider, Hafizh Syahrin (MAL)

Moto2 Rider, Marco Bezzechi (ITA)
Moto2 Rider, Philipp Oettl (GER)

Red Bull KTM Ajo 2019

Moto2 Rider, Brad Binder (RSA)

Moto2 Rider, Jorge Martin (ESP)