Pedrosas ersättare

Den här veckan äger de sista förberedande testerna inför MotoGP-premiären rum på Jerez-banan i Spanien. Pedrosa som skadade sig i samband med testerna på Losailbanan i Qatar kommer inte att köra, utan ersätts av Suzukis tidigare testförare, Kousuke Akiyoshi.

Enligt Dani Pedrosas läkare går läkningsprocessen för Dani Pedrosa enligt plan, och om inget oförutsett inträffar kommer Dani Pedrosa sannolikt vara redo för start lagom till den 12 april, då premiären äger rum i Qatar.

Under veckan kommer de sista officiella MotoGP-testerna äga rum på Jerez i Spanien. Dani Pedrosa kommer inte att köra, utan ersätts istället av Kousuke Akiyoshi som under vintern bytte från Suzuki till Honda.

-Detta är ett viktigt test för Repsol Honda Team och vi planerar att använda dessa två dagar för att maximal effekt då vi närmar oss starten på säsongen. Teamet har samlat in en hel del användbara data vid tidigare tester i Sepang och Qatar och det är vår avsikt att göra betydande framsteg i denna sista test inför säsongspremiären, berättar Kazuhiko Yamano - Team Manager för Honda Repsol

-Dani kommer inte köra eftersom det är viktigt att han återhämtar sig helt efter sin operation, och istället kommer Kosuke Akiyoshi köra Dani's maskin. I en perfekt värld hade Dani testat här, men vi är övertygade om att Kosuke skickligt kan hjälpa Andrea med våra utvecklingsprogram för RC212V, fortsätter Kazuhiko Yamano