Sete försöker igen

Efter att ha stått över två säsonger ger sig nu Sete Gibernau in i MotoGP-cirkusen igen. Han var på plats i Sepang men fick stå över testerna i Qatar på grund av en gammal axelskada som gjorde sig påmind. Ännu är Sete inte 100 procent återställd, men nu till helgen kommer Sete göra ett tappert försök att testa Ducatin och se vad axeln pallar.

 

 

Efter en tids välbehövlig vila för att rehabilitera sig från sin gamla axelskada , som tidigare i år gjorde sig påmind och krävde operation. Sete Gibernau gör nu comeback efter flera års uppehåll från MotoGP. Under årens lopp har Sete lyckats prestera fina placeringar. 2003 kom han bland annat tvåa i mästerskapet.

n496503_gibernau01.original

Sete som precis kommit hem från Ducati i Italien berättar:
" Jag lämnade Italien glad och avslappnad, och det känns skönt att ha kommit överens med alla om att vi kommer bara att se hur det går i Jerez beroende på hur mycket min axel kan ta. Målet är att komma upp på cykeln och köra, och vi tror inte att jag kan köra särskilt många varv på Jerez."

Den 36 år gamle Sete fortsätter:
" Hela axeln har påverkats men det har läkt bra. Jag är inte 100 procent återställd ännu, men jag blir ständigt bättre. Då jag var tvungen att vila helt har musklerna i området runt axeln försvagats så jag kommer inte pressa allt för hårt på Jerez. Jag ska göra några varv den första dagen och se om jag kan köra lite mer under den andra dagen, men det viktiga är att se till att skadan inte blir värre före Qatar. "