Regerande världsmästaren, spanske Hondaföraren Marc Marquez, vann helgens MotoGP på Sepang i Malaysia, med Valentino Rossi och Jorge Lorenzo på andra respektive tredje plats.

En enorm folkmassa på över 80.000 fans bevittnade söndagens MotoGP på plats där Marquez (Repsol Honda Team) vann för första gången sedan Silverstone.

Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) tog tidigt initiativet i racet efter en första krasch av Dani Pedrosa (Repsol Honda) som förlorade fronten i kurva 15 medan han låg på andra plats. Pedrosa kom upp på hjulen igen för att ta sig upp till 11:e plats innan han kraschade igen.

Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) tog ledningen halvvägs in i racet efter att han tagit sig förbi Lorenzo. Samtidigt passade även Marquez på att avancera till andra plats. Två varv senare tog sig Marquez  förbi Rossi och skapade sig därefter en tillräcklig lucka för att försvara sin ledning.

Marquez seger är den 12:e för säsongen (i sitt livs andra MotoGP-säsong), vilket är lika många som Mick Doohans rekord på flest antal segrar i främsta roadracingklassen under en och samma säsong. Resultatet säkrar tillverkartiteln i mästerskapet för Honda.

Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP) vann racet om fjärdeplatsen före Bradley Smith (Monster Yamaha Tech3). Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech3) körde tappert och slutade på sjätte plats, efter att ha brutit ett ben i foten i samband med en krasch under lördagen.

Yonny Hernandez (Energy TI Pramac Racing) korsade mållinjen som sjua.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) var på kurs mot fjärdeplatsen ännu en gång innan han tappade flera placeringar till åttonde under sista varvet, till följd av något tekniskt problem. Hector Barbera (Avintia Racing) körde i mål som nia, före Scott Redding (GO & FUN Honda Gresini).

Både Aleix Espargaró (NGM Forward Racing) och Alvaro Bautista (GO & FUN Honda Gresini) drog omkull vid kurva 1 på andra varvet. Ett mekaniskt problem tvingade Cal Crutchlow (Ducati Team) att bryta racet i ett tidigt skede, hans tredje DNF under tre tävlingar.

Nicky Hayden (Drive M7 Aspar) förlorade fronten vid kurva 9 när han jagade sin teamkamrat Hiroshi Aoyama. Open Honda-föraren Karel Abraham (Cardio AB motorcykel) kraschade några varv senare.

Danilo Petrucci (Octo IodaRacing Team) bröt racet med fem varv kvar till mål, efter att ha varit i en poänggivande position. Hiroshi Aoyama (Drive M7 Aspar) stöp i backen han också, men kunde återuppta racet och avsluta på elfte plats. Alex De Angelis (NGM Forward Racing) bröt under det sista varvet.

Nästa MotoGP, årets finalrace, körs den 9 november på spanska Valencia.