Tvåfaldige MotoGP-mästaren, Casey Stoner, har avslutat sin tvådagars test i Japan med Honda Racing Corporation, HRC, efter att för första gången varit tillbaka på en MotoGP-maskin sedan oktober förra året.

Under torsdagen avslutade Stoner en tvådagars test på den 4.801km långa Motegi-banan i det natursköna norra Kanto-distriktet.

Det intensiva testprogrammet avslutades under torsdagen eftermiddag efter två hela dagar, där Stoner spenderade tid med att testa 2015 års Honda RC213V maskin på aktuella Bridgestonedäcken och utvärderade motor och övriga komponenter och olika inställningar. Han testade även att köra med Michelindäck, som kommer att ersätta Bridgestone som däckleverantör från 2016.

Stoner kommenterade: "Det tog lite tid att vänja sig vid att köra motorcykeln igen efter ett år utan den! Men allt kändes bra, jag kände mig hemma ganska snabbt och vi genomförde testprogrammet precis så som HRC hade planerat. Dag ett gick ganska bra, och jag testade både Marc och Danis inställningar på 2015 års prototypmaskiner och när vi analyserade dessa sida vid sida fann vi några intressanta skillnader och användbara data. Vi utvärderade också motorinställningar och och några andra nya komponenter som Honda tagit med till detta test. Idag har vi spenderat lite tid på Michelindäck för 2016. Allt som allt var det mycket positivt tvådagarstest och vi hann med en hel del varv. "