Niofaldige världsmästaren och MXGP-legenden Tony Cairoli kommer att ställa upp för Red Bull KTM Factory Racing i 450 MX-klassen under de inledande deltävlingarna av 2022 års AMA Pro Motocross i Kalifornien under maj/juni.

Italienaren kommer därmed att uppfylla ett litet "bucket list"-önskemål genom att rikta sin uppmärksamhet mot den högprofilerade amerikanska nationalserien och är initialt inställd på race på Fox Raceway National vid Pala och Hangtown Motocross Classic i Sacramento den 28 maj respektive 4 juni. 36-åringen la ner sin fulltids Grand Prix-racing i slutet av 2021 efter en glittrande karriär där han blev den näst mest framgångsrika idrottaren i sportens historia.

Cairoli kommer att känna tävlingens hetta igen med sin #222 KTM 450 SX-F; han använde en tidigare utgåva av motorcykeln för att göra anspråk på 2017 års MXGP-VM. Han samlade också på sig sex titlar med KTM 350 SX-F och förtjänade den anmärkningsvärda utmärkelsen att vinna minst ett Grand Prix varje säsong under 18 år på den högsta nivån inom MXGP och MX2.

Tony Cairoli: "Det är spännande att äntligen kunna bekräfta att jag kommer att tävla i USA. Att köra och tävla i Amerika är något jag alltid velat testa. Jag gillar utseendet på banorna. För mig finns det ingen press att prestera och jag åker inte dit med samma förberedelser som jag skulle ha haft inför ett världsmästerskap, men jag tar det på allvar och kommer att kämpa för bra resultat. Jag vet att det här kommer att generera ett visst intresse och det kommer att bli fantastiskt att resa, träffa några vänner och njuta av min tid.”