Framgångsrik operation

Yamaha-föraren och profilkvinnan inom motocross, Katherine Prumm, genomgick en tidskrävande och allvarlig ryggoperation tidigare under veckan för att reparera skadorna på de tre kotor hon skadade i samband med en träningsolycka förra veckan. Nu återstår sex månader rehabilitering.

 

Tidigare i år bröt Prumm nyckelbenet då hon ledde motocross VM för damer. Förra veckan var hon ute på ett träningspass för att förbereda sig inför 2009 års VM-säsong, då hon hoppade för långt, landade olyckligt, skadade ryggkotorna T6, T9 och T12, och förlorade delvis känslan i sina armar och ben.

1198s_prumm-action
I början på den här veckan genomgick Katherine Prumm en sju timmar lång och framgångsrik operation för att reparera skadorna. Efter operationen har Prumm återigen full känsla och rörlighet i sina ben men måste bära ett skräddarsytt kroppsstöd tre månader framöver. Nu står den 20 år gamla Nya Zeeländaren inför en sex månader lång period av återhämtning och rehabilitering.

1198s_katherine-prumm-profil
-Någon vakade över mig, jag hade verkligen tur som inte blev förlamad och jag ser fram emot att börja träna och att jag snart är tillbaka där jag vill vara, berättar Katherine Prumm.