SM premiär

Trots att Elin Mann kraschade på tidskvalet och bröt nyckelbenet vann hon första SM-heatet i Eksjö. Till sist står det klart att Sandra Adriansson, Filip Thuresson och Kenneth Gundersen är totalvinnarna i respektive SM-klass vid premiären i Eksjö.

 

Under tidskvalet kraschade Elin Mann och bröt nyckelbenet. Trots detta lyckades hon bita ihop och körde till sig femte bästa kvaltid. I första heatet var det Elin som trots sin skada tog starten med Sandra Adriansson hack i häl. En stund senare körde Sandra upp i ledning för att sedan köra omkull varpå Elin åter tog täten och vann heatet. Sandra Adriansson knep till sist andraplatsen före Sara Pettersson.

Under söndagens heat var det åter Elin Mann som tog starten för att kort därefter bli omkörd av Sandra Adriansson som kunde köra i mål som segrare före Elin Mann och Kim Hanborn.

 

Jonatan Dahlgren var snabbast under kvalet i Grupp A i MX1, medan Johan Carlsson satte bästa kvaltid i Grupp B.


Under första heatet
i MX1 var det Kenneth Gundersen som tog kommandot och vann före Jonatan Dahlgren körde och Mats Åkerblom. Även andra heatet i MX1 vanns av Kenneth Gundersen, som tog ledningen från Johan Carlsson tre varv från mål. Johan Carlsson fick således nöja sig med andraplatsen. Trea blev Jonatan Dahlgren.

I MX2 var det regerande mästaren Filip Thuresson som var snabbast under kvalet i grupp A. I grupp B var det Fredrik Werner som kvalade till sig bästa tiden.


Det första heatet i MX2 vanns av Alex Eriksson före Anders Pettersson och Fredrik Karlsson. I andra heatet var det Filip Thuresson som kopplade greppet om förstaplatsen före Kalle Karlsson och Fredrik Norén.

Samtliga resultat HÄR