I helgen kördes årets tredje deltävling i Motocross SM, vid Tibro, för klasserna MX1, MX2, MX Girls och 125U. Arrangören Tibro MK bjöd på trevligt väder, actionfylld racing och ett välorganiserat arrangemang.

MX1

I MX1 var det Kawasakiföraren Rickard Sandberg från SMK Eksjö MC &US som tog täten under de första varven, tills han blev omkörd av KTM-föraren Filip Bengtsson från Tomelilla MK. Slutligen var det Filip Bengtsson som kammade hem segern i första heatet, före KTM-föraren Kim Lindström från Nyköpings MS, Rickard Sandberg, Tom Johnsson (KTM, BMK Uddevalla) och Per Nyberg (Yamaha, Norrbottens MS Boden).

I söndagens avslutande heat i MX1 så var det återigen Rickard Sandberg som tog täten, tätt uppvaktad av den Estländske Kawasakiföraren Indrek Mägi från Salu MK. Filip Bengtsson fick inte riktigt den start han hade önskat sig efter att han begick ett misstag och körde stopp. Snart var han dock med i racet igen, för att i slutet av racet lyckas passera förbi Rickard Sandberg, upp i ledning för att slutligen vinna sin andra seger för dagen. Andraplatsen vanns av Rickard Sandberg före Kim Lindström, Indrek Mägi, Tom Johnsson (KTM, BMK Uddevalla) och Marcus Norlén (Suzuki, Åsätra MK).

Tibro02

Filip Bengtsson om helgens race:

"I första heatet gjorde jag en riktigt dålig start. Men återigen lyckades jag runda bra i startsvängen. Var snabbt uppe som trea bakom Sandberg och Lindström. Efter några varv var jag uppe i ledningen och försökte sen få en lucka direkt. Lyckades med att skapa en ganska stor lucka ner till andraplatsen, och koncentrerade mig sedan bara på att hålla den in i mål. Vilket jag lyckades med och kunde köra i mål som segare!

I andra heatet gjorde jag ungefär en lika dålig start.. spann i gruset och var dåligt med över grinden. Var ut som 6-7 ur startsvängen, och körde sen snabbt upp mig till trea. Men råkade bromsa stopp i en sväng som var precis innan ett hopp, och tappade lite tid och några placeringar. Men när jag väl kom iväg fick jag in ett riktigt gött flyt och kunde ta några sekunder på täten varje varv. På åttonde varvet kom jag upp i ledning och sen försökte jag bara dra så mycket det gick de resterande åtta varven. Kändes riktigt fint med dubbelseger, och jag är riktigt nöjd med min körning. Särskilt i andra heatet!"

Efter tre deltävlingar är det KTM-föraren Kim Lindström som leder tabellen med sina 128 poäng, före Filip Bengtsson på 125 poäng, och Rickard Sandberg på 115 poäng. 

Fler resultat HÄR

 

MX2
I MX2-klassens första finalheat var det den norske KTM-föraren Even Heibye från Lier MSK som var snabbast i starten och tog täten, en placering han höll tills han råkade ut för maskinhaveri ungefär halvvägs in i heatet. Istället tog den norske Yamahaföraren Magne Klingsheim över ledningen för en stund, tills Hondaföraren Kalle Olsson från Älvbygdens MK tog sig förbi och vann heatet. Andraplatsen gick till Magne Klingsheim, före norske Yamahaföraren Lasse Christoffersen från NMK Lier, Eddie Hjortmarker (KTM, MC Alingsås) och Ken Bengtsson (KTM, Åsätra MK).

I det andra heatet var Even Heibye taggad som få, och tog ledningen och kopplade greppet om heatet. Väl i mål hade han en segermarginal till andreplacerade Kalle Olsson (Honda, Älvbygdens MK) på cirka 50 sekunder. Lasse Christoffersen körde till sig ännu en tredjeplats, före Magne Klingsheim, och Jan Olav Lunevski (Suzuki, NMK Lier)

Fler resultat HÄR

 

MX-Girls
I det första heatet var det Hondaföraren Frida Östlund från Karlskoga-Degerfors MK som knep ledningen under de första varven, tills Hondaföraren Emelie Dahl från Mälarö MCK tog sig förbi och körde till sig segern. Andraplatsen gick till Hondaföraren Frida Östlund (Karlskoga-Degerfors MK), före Kawasakiföraren Sandra Adriansson från FMCK Borås, danske Julie Dalgaard (KTM, DMU Denmark), och Emmy Wahlberg (Yamaha, Uppsala MCK).

Även i andra heatet var Frida Östlund snabbast inledningsvis, men efter cirka halva första varvet fick hon se sig omkörd av Emelie Dahl som körde till sig sin andra seger för dagen. Andraplatsen gick till Frida Östlund, före Ebba Bergström (Honda, MK Pionjär), Julie Dalgaard (KTM, DMU Denmark) och norske Madelen Hofseth Pederson (Yamaha, NMK Gardemoen).

 Fler resultat HÄR

 

USM -125 U17
I Ungdomsklassen 125U17 var det Yamahaföraren Alvin Östlund från Woxnadalens MK som kopplade greppet om heatet och vann, före KTM-förarna William Andersson från Vrigstad MK, Jimmy Wicksell från Uppsala MK, Anton Gole från Getinge MK och Oliwer Olsson även han från Getinge MK.


I andra heatet var det återigen Alvin Östlund som dominerade och vann. Även denna gång kom William Andersson tvåa, före Jimmy Wicksell, KTM-föraren Alexander Ahl (BMK Uddevalla) och Jacob Norman (KTM, SMK Kristianstad) 

 Fler resultat HÄR