Grym start i MX2-VM för Isak Gifting

Under onsdagens MXGP vid italienka Mantova imponerade svenske GasGas-föraren Isak Gifting stort, efter att ha vunnit starten i race 1. Därefter fortsatte Isak med att leda i nästan ett varv på sin MC 250F, för att sedan dråsa i backen för att hamna i stort sett utanför topp 20. Han grävde djupt i sitt livs andra MXGP och körde upp sig till 10:e plats i racet.

Under race två gick starten inte riktigt lika bra som i race 1 för Isak. Han kom iväg ungefär mitt i startfältet, men efter en grym uppkörning lyckades han slutligen hävda en imponerande åttondeplats i racet, och belönades med åttonde plats totalt i MX2-GP:t. 

Isak Gifting: ”Idag var en bra dag. Jag vann holeshot i race ett så det var fantastiskt och sedan ledde jag nästan ett först är en fantastisk känsla. Jag fick sedan arbeta mig upp från 17:e plats och slutade på 10:e placering, så jag var ganska nöjd med det. Jag fick inte en så bra start i race två men arbetade mig upp till en åttonde plats, så totalt sett var det en fantastisk dag. Jag kämpade hårt i båda racen och fick bra poäng, så jag ser fram emot söndagen. ” 

Svenske Hondaföraren Alvin Östlund landade på 17:e plats i onsdagens MX2-GP vid Mantova, och ligger nu på 12:e plats i mästerskapet. 

Danske Husqvarnaföraren Thomas Kjer Olsen vann MX2-GP:t, efter sin 2:a-plats i race 1 och seger i race 2.